magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Interview over nieuw Elvis-boek
 
In haar nieuw boek, "100 Things Elvis Fans Should Know and Do Before They Die," neemt muziekjournaliste en auteur Gillian Gaar de taak op zich om de carričre van Elvis Presley in 100 belangrijke elementen samen te brengen. Studenten van de King of Rock and Roll kunnen dit werk aanschouwen als een soort van "weet-al" over het leven en werk van Elvis.

Het boek, dat nu beschikbaar is bij ShopElvisMatters, somt een lijst op van 100 feiten en trivia over The King gerangschikt in volgorde van belangrijkheid in verband met Elvis’ liedjes, albums, films, carričre prestaties, relaties en belangrijke plaatsen in Elvis' leven. "100 Things" moet als gids fungeren met de essentiële feiten die je moet weten om een geďnformeerd Elvis fan te zijn. Gaar heeft ook korte notities genoteerd met informatie van minder bekende trivia zoals het moment dat Presley de bijnaam "The King of Rock and Roll" krijgt en de voorgenomen spelling van zijn middelste naam.

Gaar, die ook de auteur is van twee andere boeken over Elvis en een over The Beatles, deed onlangs een e-mail interview met The Elvis Presley Examiner waarin ze haar motivatie om het boek te schrijven besprak. Ze deelt ook haar visie over hoe Beatles fans Elvis bekijken en waarom ze vindt dat "100 Things" past in het uitgebreide aanbod van Elvis Presley literatuur.

Vraag: Uw uitgever, Triumph Books, gespecialiseerd in sport-boeken, heeft soortgelijke thema boeken, zoals "100 Things Jets Fans Should Know and Do Before They Die" en "100 Things Celtics Fans Should Know and Do Before They Die." Hoe ontstond het idee om met hen samen te werken om "100 Things Elvis Fans Should Know and Do Before They Die" en je vorige boek, "100 Things Beatles Fans Should Know and Do Before They Die" te schrijven?

Gillian Gaar: Een vrouw die voor hen had gewerkt, had onthouden dat ik veel over Elvis en The Beatles wist (Ik had vroeger Beatles en Elvis columns in het magazine). Dus bracht ze hen in contact met mij, wat wel leuk was.

Vraag: In het boek vertel je dat je eerst een Beatles fan was eer je Elvis ontdekte. Zelf als fan van beide, ondervind ik dat veel Beatles fans niet in Elvis geďnteresseerd zijn. Is dat ook jouw ervaring, en indien ja, waarom is dat denk je?

Gaar: Ik denk dat het omgekeerd ook zo is; veel Elvis fans die ik ken zijn niet zo geďnteresseerd in The Beatles. Misschien ligt het voor een deel aan de generatie. Ik denk ook dat de interesse in Elvis meer op zijn mythische persoon is gericht. En bij de Beatles ligt de focus meer op hoe ze hun muziek creëerden, omdat ze het grootste deel van hun muziek zelf schreven en Elvis niet. En ik denk dat Elvis zich bedreigd voelde door de Beatles, en misschien is dat gevoel gereflecteerd bij sommige van zijn fans.

Vraag: Kun je ons wat achtergrondinformatie geven over je loopbaan als muziek journaliste, waaronder uw werk voor het Goldmine Magazine?

Gaar: Ik ben begonnen bij een muziekkrant in Seattle, The Rocket, bleef verder ploegen door de jaren en begon geleidelijk aan te schrijven voor andere magazines waaronder Goldmine. Een artikel in The Rocket was de aanleiding voor mijn eerste boek, “She’s A Rebel: The History of Women in Rock & Roll.” Sindsdien heb ik geschreven over Elvis, Green Day, The Beatles, en Nirvana (Ik heb nu ook een ebook uitgebracht, “Smells Like Teen Spirit: The Alterna Teen Anthem of the ‘90s").

Vraag: Hoe kwam je ertoe om je twee andere boeken over Elvis te schrijven: "Return of the King: Elvis Presley's Great Comeback" en "Elvis Remembered 1935-77"?

Gaar: Met “Return,” had ik een boek over David Bowie gelezen, gefocust op zijn Berlijn jaren. Dus nam ik contact op met de uitgever en zei dat ik graag een boek wou schrijven over Elvis zijn 68-70 periode, hetzelfde concept als het Bowie boek. Ze gingen akkoord en ik denk dat het behoorlijk goed is geworden. Wat “Elvis Remembered” betreft, daar had ik net ervoor voor dezelfde uitgever een boek over Nirvana geschreven, en kwam erachter dat ze er een over Elvis aan het schrijven waren, dus vroeg of ik het mocht doen.

Vraag: Toen je het boek begon te schrijven, welke lezer had je in gedachten? Wanneer je zegt "Elvis fan", bedoel je dan de die-hard Elvis fan of een nieuwe Elvis fan, of allebei?

Gaar: Ik weet het eigenlijk niet. Ik zie het meer als een trivia boek. Als je niet veel over Elvis weet, zal dit je van een degelijke basiskennis voorzien. En ik hoop dat het iets is dat de die-hard fan graag wil lezen, zoals ikzelf wanneer ik guide-to-the-music-of type boeken lees van een artiest, zoals "The Rough Guide to the Beatles"; Ik leerde er niets van bij, maar ik lees graag over de Beatles en het was leuk om te lezen.

Vraag: Was er iets dat je hebt bijgeleerd over Elvis tijdens je opzoekwerk dat je echt verbaasde?

Gaar: Ik heb niet veel bijgeleerd omdat ik al het meeste hiervan kende. Ik heb wel uitgepluisd wanneer men Elvis “the King” is beginnen noemen. En ik heb ook meer gevonden over de oorsprong van de Candlelight Vigil.

Vraag: In item #84, bespreek je "The Best of the Rest of Elvis' Movies." Waarom wou je de aandacht vestigen op veel Elvis' films die meestal over het hoofd worden gezien?

Gaar: Het merendeel van de beelden die we van Elvis hebben komt uit zijn films, als fan wil je ze dus zeker allemaal zien. De meer bekende films (zoals "Jailhouse Rock") hebben hun eigen inzendingen, maar ik wou geen enkele films achterwege laten. Er is in elke film minstens een leuk moment.

Vraag: Voor zover ik zie, vond ik maar zes items op de "To Do" lijst. Waren er dingen die je hebt moeten weglaten omdat je gelimiteerd was tot een lijst van 100?

Gaar: Ik dacht wanneer je over een plaat of films schrijft, dat de persoon die het leest dan naar de plaat zou willen luisteren, of naar de film kijken, wat iets is om te “doen,” ik denk dat ik dat duidelijker had moeten over brengen!

Vraag: Kan je ons wat meer informatie geven over je nieuw Elvis boek dat uitkomt op 8 mei 2014, "Elvis The King: Authorized Book from the Graceland Archives"? Is dit een herdruk van het boek, "Elvis Remembered 1935-1977"?

Gaar: Voor zover ik weet is het een herdruk van het eerste boek, in een andere verpakking.

Vraag: Hoe ziet u uw boek passen in het brede scala van gepubliceerde boeken over Elvis Presley?

Gaar: Geen idee! Hopelijk zal het na het lezen ervan, de mensen die niet veel over Elvis wisten motiveren meer van zijn muziek en films op te zoeken.

 
 Bestel hier  
 
Gepubliceerd: 01 april 2014, 07:23
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Peter Verbruggen .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - On Tour – The Rehearsals