magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Bouke in Duitsland
 
Jarenlang al organiseert de Duitse concertpromotor Markus Henfling shows in de regio rond Beieren, met 'special guests' uit de Elvis-wereld. Op 4, 5 en 6 april vond alweer het 9de weekend plaats met ondermeer de actrices Marlyn Mason (bekend uit de Elvis-film 'The Trouble With Girls', 1969) en Chris Noel ('Girl Happy', 1965). Eén van de andere blikvangers tijdens dit driedaagse feest was Bouke met zijn ElvisMatters Live Band. Op zaterdagavond was hij de hoofdact. Omdat Bouke stilaan een erg grote groep fans rond zich heeft, legde ElvisMatters een grote bus in, kwestie van de leden en muziekliefhebbers zo comfortabel mogelijk tot in het verre Beieren te krijgen – reken snel op 600 km, enkele reis.

Boukes populariteit was, zo bleek meteen, ook al tot Duitsland doorgedrongen. Beide actrices herkenden Bouke ogenblikkelijk van de affiches en hadden van de organisatie gehoord hoe goed hij wel was. Het contact tussen de twee Elvis-filmactrices en Bouke was dan ook allerhartelijkst.

De show zelf vond plaats in de feestzaal van hotel Kaisersalm, dat al maanden op voorhand uitverkocht was. Nadeel van deze locatie was het relatief lage plafond: akoestisch was het dan ook een hele uitdaging om de krachtige stem van Bouke en de dynamiek van zijn band in de juiste balans te brengen. Anders dan gewoonlijk, liet Bouke zijn openingssong 'See See Rider' vallen en koos hij voor 'Blue Suede Shoes', waarmee Elvis in 1969 zijn Las Vegas shows opende. Het nummer was meteen een staalkaart voor wat volgen zou: stevig rockwerk, vlot tempo en passie voor de muziek van the King. De set zou anderhalf uur duren, maar dat was zonder het enthousiasme van de bezoekers gerekend. Bij 'Bridge Over Troubled Water' kreeg Bouke een eerste staande ovatie, maar het was vooral 'Hurt' dat de bezoekers tegen de stoelen drukte. Tot drie keer toe moest Bouke het nummer hernemen, en telkens eindigde dat met minutenlang applaus en een staande ovatie. Heerlijk om zien hoe Bouke met z'n Elvis-set en de ElvisMatters Live Band moeiteloos het Duits publiek inpalmde. Lang duurde het ook niet vooraleer de band 'We've Got The Whole World In Our Hands' inzette – het signaal voor het publiek om hardop mee te zingen. Bouke en de band waren zo in hun nopjes met de reacties uit de zaal, dat er zelfs een paar regels van 'Yellow Submarine', 'Muss I Denn' en 'Fielen Dank Fur Die Blumen' klonken. Het publiek smulde ervan. Afsluiter vòòr 'Can't Help Falling In Love' was uiteraard 'Suspicious Minds'. Acht minuten lang zinderde die klassieker door de zaal, en niet één man (m/v) die niet meedanste. Veel te snel – ook al had het concert in werkelijkheid bijna 2 uur geduurd – klonk het afsluitende lied uit 'Blue Hawaii'. Als het publiek het had gekund, ze zouden Bouke nòg twee uur bij zich gehouden hebben, zo enthousiast was de menigte. Eén van de leden in de zaal stuurde meteen een bericht uit: 'Bouke kwam, zag en overwon Duitsland', en zo is het maar net.

Toen Bouke zich opgefrist had en in de bar van het hotel verscheen, klonk opnieuw een spontaan en adembenemend applaus. Helemaal vooraan stonden Chris Noel en Marlyn Mason om de held van de avond te feliciteren. De dames hebben al véél concerten meegemaakt, maar dit – dit was ook voor hen een openbaring. “You are the best performer we've ever seen”, zeiden ze. En voor één keer waren de rollen omgekeerd, toen de twee filmlegendes aan Bouke vroegen of hij met hen op de foto wou. Hoe mooi is het toch wanneer mensen die Elvis zélf goed gekend hebben op die manier een unieke avond beleven. Het is nog maar een kwestie van tijd vooraleer Bouke weer in Duitsland optreedt, want zoals organisator Markus Henfling het uitdrukte: 'dit moéten we overdoen, en liefst zo snel mogelijk.'

We konden het niet beter gezegd hebben. Dit smaakte naar véél meer.

Op donderdag 1 mei staat Bouke met zijn live show in Theater DE KUUB in Turnhout (B). Tickets aan 15 euro via deze link:
 
 Tickets!  
 
Gepubliceerd: 07 april 2014, 09:08
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Peter Verbruggen . - Fotograaf:  Michel Van Erp
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Easy Come, Easy Go