magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Nieuwe CD bij ELVIS #46 nu beschikbaar
 
Als enige fanclub in de wereld, biedt ElvisMatters een gratis cd aan bij élk blad, niet enkel ter ondersteuning van interviews met gesproken geluidsfragmenten, maar ook met originele Elvis-songs en Elvis-gerelateerde opnames. Dit keer (CD 46, uit op 1 september) kozen we voor 7 bijzondere tracks, die een unieke aanvulling zijn bij je collectie. Een aantal van deze tracks werden zelfs nooit eerder op CD gezet.

1. Strung Out

De allermerkwaardigste speech van Elvis ooit, vond plaats op 2 september 1974 in het Hilton Hotel, de afsluitende show van het seizoen. In de zaal kon het publiek – waaronder verschillende bekende entertainers - hun oren niet geloven toen the King zo bruut tekeer ging. De ‘toespraak’ is een fascinerende getuigenis over hoe de populairste entertainer ter wereld toch even de pedalen verliest. Deze remix-versie zal je verbaasd doen opkijken.

2. Elvis & Steve Binder

Overbodig te zeggen dat de ’68 ComeBack Special een keerpunt was in Elvis’ leven. Dit onuitgegeven geluidsfragment is ronduit uniek. Je hoort Elvis en Steve Binder praten over het concept van de show, met ook Alan Blye en Chris Beard aan de tafel. Heel opmerkelijk is dat Binder Elvis blijft aanzetten tot “praten in de show”: “De mensen willen je stem horen, ook wanneer je niet zingt. Dat zal de show een heel ander gevoel geven, veel minder formeel. Zelfs als je eerst een half uur moet zingen vooraleer je wil praten, is dat best.” Elvis vindt het allemaal prima, en stemt in.

3. Elvis & the Colonel in Texas

Interviews na 1957 zijn hyperzeldzaam, en al zeker in 1960. Nochtans lieten zowel Elvis als de Colonel zich tijdens hun bezoek aan Odessa in Texas verleiden tot een gesprek. Dit was nog vóór de opnames van GI Blues, want op de vraag wie zijn tegenspeelster wordt, antwoordt Elvis nog: “Geen idee, maar het zal een buitenlands meisje zijn.” Ook zet hij zijn nieuwe single even in het zonnetje: Stuck On You. Maar als de interviewer verwijst naar z’n allereerste single, geeft hij meteen aan de discografie niet goed te kennen. “Je eerste plaat was ‘Blue Moon’ hé?”, vraagt hij, waarop Elvis lichtjes verveeld antwoordt: “Ja…”

4. Elvis & The Sweets

In dit nieuwe magazine vind je de TCB-badge van Sylvia Shemwell. Een leuke gelegenheid vonden we, om de alleraardigste interacties tussen Elvis en The Sweet Inspirations op een rij te zetten. Veel humor, maar links en rechts ook een prikje.

5. The Show That Never Was

Achteraan in het blad blikken we terug op Elvis Week 2014, 37 jaar na de dood van Elvis. Elke fan weet dat Elvis op 16 augustus 1977 aan een nieuwe tournee zou beginnen, die hem op 20 augustus in Syracuse (New York) zou brengen. Deze radiospot diende om tickets te verkopen. Met succes, want de show was uitverkocht. Op 20 augustus 1977 echter, was Elvis reeds begraven. Dat maakt van deze commercial ook zo’n bijzonder collector’s item.

6. Joe Adams on KVIO

Wie dit nieuwe blad leest, zal ook stuiten op de allerzeldzaamste Elvis-uitgave ooit, een plaat waarvan er maar één (!) exemplaar van geperst werd. Bovendien is ze na al die jaren opnieuw spoorloos verdwenen. Maar hoe klonk die plaat met bijzondere dankbetuigingen door Elvis en de Colonel (voorgelezen door DJ Joe Adams van KVIO in Cottonwood)? Deze track komt van die LP en geeft je een perfect idee!

7. King Creole

Afsluiten doen we met de titeltrack van Elvis’ meest gewaardeerde film, King Creole (zie pagina’s 44 en 45). The King op z’n allerbest!

 
 NOG GEEN LID? WORD HET VANDAAG NOG!  
 ELVIS cd  
 
Gepubliceerd: 29 augustus 2014, 11:46
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Peter Verbruggen .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - New Year’s Eve