magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 GINGER ALDEN MEE OP ELVISMATTERS CRUISE
 
HET IS MET HEEL GROTE TROTS DAT WE EEN VERY SPECIAL GUEST KUNNEN AANKONDIGEN VOOR ONZE CRUISE IN OKTOBER VOLGEND JAAR. NIEMAND MINDER DAN GINGER ALDEN HEEFT JA GEZEGD OP ONZE VRAAG OM EREGASTE TE ZIJN. Nadat we eerder al cruises aanboden met Priscilla Presley en Linda Thompson, zijn we er - éindelijk – in geslaagd de beeldmooie GINGER ALDEN te overtuigen mee te gaan op cruise. Ginger was veel meer dan de 'laatste vriendin' van Elvis. Ze was pas 20 toen ze the King leerde kennen, en hun liefde openbloeide. Elvis was eind 41 en vierde z'n laatste verjaardag op 8 januari 1977, samen met Ginger. Terwijl steeds meer zogenaamde 'vrienden' afhaakten, bleef Ginger bij hem, tot op de allerlaatste dag.

Ze zou Elvis vanaf eind 1976 op tal van concerten vergezellen, en omgekeerd was ook Elvis zò trots op z'n jonge verovering, dat hij haar publiekelijk voorstelde aan de hele wereld tijdens de opnames van de CBS-televisieshow 'Elvis In Concert': “I'd like you to meet my girlfriend Ginger... Stand up honey...” Maar ook zeven maanden eerder, op 31 december 1976, was al duidelijk dat hij stapelgek was op z'n liefje, toen hij één van de mooiste uitvoeringen ooit van “Unchained Melody” aan haar opdroeg, aan de piano. Dat hele concert – Oudjaar 1976 – werd later overigens herdoopt in “The Concert of Love”, omdat Elvis bijna twee uur lang het allerbeste van zich gaf met een prachtige setlist, die zelfs onbekende pareltjes als “From Rags to Riches” bevatte. Alles om Ginger te imponeren. En toen Gingers opa de volgende maand, januari 1977, overleed, vergezelde Elvis haar op de uitvaart. De wereld zag weer een man die verliefd was, en ondanks de donkere wolken van het boek “What Happened?”, toch nog geluk vond – dankzij z'n nieuwe liefde Ginger.

Anderzijds was en is Ginger 'de jongste van allemaal'. De hele Elvis-entourage zijn inmiddels 70- en 80-plussers geworden. Enkele voorbeelden: Joe Guercio is alweer 86, Millie Kirkham zelfs 91. James Burton 75, Ronnie Tutt wordt weldra 77, Joe Moscheo 78. Priscilla is 69, Linda Thompson 67 en Ginger... werd pas 57. Dat maakt ook dat ze als héél jong meisje binnenwandelde in de wereld van Elvis, die zich voornamelijk afspeelde in z'n privé-vliegtuig, in hotelkamers en binnen de gouden muren van Graceland. Het was op het eind van Elvis' leven niet ongebruikelijk dat Elvis zich dagen- én nachtenlang terugtrok in zijn slaapkamer, met enkel Ginger bij zich. Hij las voor uit de Bijbel, ze lachten samen, hadden mekaar samen lief. En toch, zo schrijft Ginger in haar boek dat in september gepubliceerd werd, was Elvis geen zielige kluizenaar. Zij leerde hem kennen als de man die hij was: bezorgd om het aankomende roddelboek, maar tegelijk optimistisch en vol levensvreugde. Haar boek – een echte aanrader – vertelt over de vele gelukkige momenten die Elvis beleefde in z'n laatste maanden. Je proeft er nog altijd de liefde in die ze voor Elvis voelde, en voelt.

Akkoord, de tijden waren anders toen, maar het blijft wel een feit dat ze als 20-jarig meisje toetrad tot de mini-maatschappij die rond Elvis geweven was, met eigen regeltjes en wetten, eigen kliekjes en groepjes, eigen vrienden en helaas ook eigen vijanden. Een mini-wereld waarin de nacht dag werd, en de dag nacht. Een wereld die mijlenver afstond van de echte wereld. Twintig jaar was ze, en ze werd ook de laatste persoon die Elvis ooit in leven zag. Ook voor Elvis was Ginger de laatste die hij zag, voor hij in de geslotenheid van z'n badkamer stierf. De laatste waarmee hij sprak, de laatste stem die hij hoorde.

Kan je je voorstellen wat er door haar heenging toen ze die dramatische ochtend van 16 augustus 1977 de deur van de badkamer opendeed en het in mekaar gedoken lichaam van Elvis zag? Toen ze hem aanraakte en als allereerste besefte dat Elvis niet meer ademde? Twintig jaar was ze, een beeld van een meisje, breekbaar en frêle, en uitgerekend zij stond oog in oog met het lichaam van de overleden rockgod.

Vandaag, 37 jaar later, heeft Ginger haar leven helemaal op de rails. Ze huwde, kreeg een zoon en kon haar woelige verleden in Graceland en 'on the road' een plaats geven. Ze is nog altijd even ravissant als vroeger, en slaagde er jaren geleden al in de demonen van zich af te schudden. Ginger is een gelukkige vrouw die er nooit om gevraagd heeft meegesleurd te worden in de rollercoaster van Elvis, maar er wél zonder kleerscheuren is uitgeraakt.

Alleen al daarom is haar getuigenis zo uniek. Ze herinnert zich nog elk detail en kan met volle overgave praten over de tijd die ze met Elvis beleefde. Ongetwijfeld zullen er zuurpruimen zijn die haar in een slecht daglicht proberen te plaatsen. Maar wat hebben zij makkelijk praten. De meeste van hen namen niet eens de moeite Elvis op te zoeken in Amerika, en trekken conclusies op basis van verhalen uit tweede of derde hand. Wel, om de waarheid te kennen, moét je luisteren naar wat er écht gebeurd is. Ginger is in dat opzicht meer dan een bevoorrechte getuige. Elvis liet haar binnendringen in z'n meest intieme kring, hij stelde zich open voor haar en verborg z'n liefde op geen enkel moment.

Als de vraag zich dan stelt of we die persoon, dat meisje, de laatste liefde van Elvis, persoonlijk willen ontmoeten – wel, dan moeten we echt geen twee keer nadenken.

Het is daarom ook met heel grote trots dat we Ginger als eregast verwelkomen op de ElvisMatters Cruise van oktober 2015. Terwijl Priscilla vorig jaar tegen alle afspraken in weigerde om met fans op de foto te gaan, kijkt Ginger net uit naar haar eerste ontmoeting met Europese fans. Sterker nog, ze is nooit eerder op cruise gegaan en hoopt dat ze aan boord vele mensen ontmoet en vrienden maakt. Dat dit een unieke, onvergetelijke week wordt, staat vast.

Koppel daaraan nog het prachtige programma dat we samenstelden op een Vijfsterren-cruise-schip (Welkomstreceptie, Elvis disco, twee live shows, Q&A, handtekening- en fotosessie, bezoeken aan de havensteden Tunis (Tunesië), Marseilles (Frankrijk), Barcelona (Spanje), Genua en Napels (Italië), Messina (Sicilië) én de zeer betaalbare prijzen) – dan weet je dat deze formule onevenaarbaar is.

ElvisMatters reserveerde 150 plaatsen op het cruiseschip MSC Fantasia, we verwachten dat deze SNEL benomen zullen zijn. Wie immers tijdig inschrijft, heeft recht op een extra korting van 50 euro per persoon, zolang de gereserveerde cabines voorradig zijn.

Ziedaar onze klepper voor het aankomende jaar: een fantastische cruise voor échte Elvisfans. Meer informatie vind je in de folder die je kan aanvragen via peter@elvismatters.com, en die samen met het volgende magazine verstuurd wordt. Deelnemen aan deze prachtige vijfsterrencruise kan vanaf 827 euro.
 
 
Gepubliceerd: 29 oktober 2014, 18:00
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Peter Verbruggen .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - 50.000.000 Elvis Fans Can't Be Wrong