magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 ELVIS MAGAZINE 47 (1/10)
 
Nog 10 dagen en het december-nummer van ELVIS - het ElvisMatters Magazine ligt bij onze leden in de bus! De komende tien dagen lichten we elke dag een tip van de sluier op. 68 pagina's op groot formaat, prachtig vormgegeven door Ron Rutten en gedrukt op hoogkwaliteitspapier: Elvis zou trots zijn dat zijn naam en muziek op deze manier voort blijft leven. Dit is alvast de cover van de bonus-CD die de gouden leden ontvangen. Zoals vele weten, biedt ElvisMatters als enige fanclub in de wereld een gratis cd aan bij élk blad, niet enkel ter ondersteuning van interviews met gesproken geluidsfragmenten, maar ook met originele Elvis-songs en Elvis-gerelateerde opnames. De tracks op deze december-uitgave zijn de volgende:

1. Happy, Happy Birthday Baby Binnen enkele weken, op 8 januari 2015, zou Elvis z’n 80ste verjaardag vieren. Ter gelegenheid daarvan, kozen we voor een haast vergeten liedje dat Elvis in de prille dagen van z’n legerdienst in Fort Worth, Texas, op band zette in het huis van zijn vriend Eddy Fadal. Het verhaal achter deze “Happy Happy Birthday Baby” vind je op pagina 31.

2. Britches De spreadfoto (pagina’s 40 en 41) staat in dit magazine in het teken van Flaming Star, de film die voor vele fans tot de absolute top-3 behoort. Helaas – of net niet – telde deze film maar twee songs. Het nummer “Britches” werd wel opgenomen, maar bij de finale screening toch weggeknipt uit de film. Tijd om dat even in ere te herstellen, dachten we.

3. The Beat Jimmy Snow trok jarenlang met al z’n gesticulaire overtuigingskracht ten strijde tegen de duivelse muziek die Rock ‘n’ Roll volgens hem was. Zijn sermoen “The Beat! The Beat! The Beat!” duikt nog steeds op in tal van documantaires. Jimmy is 79 nu, en klinkt een pak gematigder. Sterker nog: als het om gospelmuziek gaat, is hij de grootste Elvisfan ter wereld. Zegt hij zelf vanaf pagina 44.

4. A Cane and a High Starched Collar Het enige nummer dat je Elvis ziet zingen in de film ‘Flaming Star’, is deze “A Cane And A High Starched Collar”, gezongen in de allereerste minuten, in het huisje van de familie Burton.

5. Love Me Tender Wist je dat de moeder van Debra Paget er àlles aan deed om haar dochter toch aan Elvis te koppelen? Elvis had een oogje op Debra, maar helaas was het niet wederzijds. Het hele verhaal vanaf pagina 34.

6. Brooklyn, 22 september 1958 Ooit was het het grootste betonnen gebouw ter wereld, en stapten miljoenen Amerikaanse jongens door die poorten het leger binnen. Ook Elvis zag de Army Terminal in Brooklyn toen hij op 22 september vertrok naar Duitsland. Zijn laatste woorden voor hij de States verliet, waren deze. Het vertrek én de huidige aanblik van die toenmalige legerbasis vormen de fotospecial van dit blad (vanaf blz 56).

7. Terry Alden On Piano Meer dan eens stelde Elvis trots z’n jonge verovering Ginger voor. Vooraan in dit magazine lees je over de komst van Ginger naar onze cruise in 2015. Elvis voelde zich helemaal thuis bij de familie Alden, en nodigde zus Terry Alden zelfs op het podium uit om er piano te spelen. Dié opname, hoor je hier voor het eerst!

8. Lonely The Christmas Met liefst 4 Kerstshows dit jaar, zullen Bouke en de ElvisMatters Band zo’n 2.000 mensen in de juiste stemming brengen. Ook al staat de muziek van Elvis centraal op de shows, toch eindigt ook dit nummer hoog in de favorietenlijst: “Lonely The Christmas”, een wereldhit voor Mud, nu nieuw leven in geblazen door Bouke en z’n band.

9. Elvis and Jesus Op 3 oktober overleed Elvisfan en singer/songwriter Ann Pascoe uit Nieuw-Zeeland. Eén van de nummers die ze kort voor haar dood opnam, was “Elvis and Jesus”, een bijzonder eerbetoon aan haar idool. Voor het eerst op CD.

10. O Little Town Of Bethlehem Met Kerstmis net om de hoek, konden we deze CD onmogelijk uitbrengen zonder Elvis-kerstnummers. Eén van onze favorieten blijft het eenvoudige en daarom ook zo sterke “O Little Town Of Bethlehem”.

11. Silent Night Vrolijk kerstfeest voor iedereen, en vrede op aard’ aan alle mensen van goede wil!

 
 NOG GEEN LID? WORD HET VANDAAG NOG!  
 
Gepubliceerd: 22 november 2014, 08:00
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Peter Verbruggen .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Today