magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Ultimate Elvis: genummerd of toch niet?
 
Misschien heb je het al gemerkt toen je de boekenset Ultimate Elvis uit de box haalde: er is geen nummer op de sets aangebracht. Dat is uiteraard vervelend voor wie daarop had gerekend, maar toch even de feiten op een rijtje - en vooral: een oplossing.

1. Het aanbrengen van nummers op zulke boxen, gebeurt in principe door de samensteller en auteur van de boxen. Dat is de enige manier om te vermijden dat er talloze “nummers 0001” in omloop komen.

2. In dit geval waren er geen nummers aangebracht op de sets, wat toch jammer is. Als de verschillende fanclubs, winkels en dealers zelf nummers moeten aanbrengen, loopt het snel fout. Niet alleen zal de nummering dubbellopen, maar zal je merken dat de ene box een nummer kreeg met balpen, de andere met potlood, met stiften in verschillende kleuren of zelfs met een zelfgemaakte sticker. Bovendien zal het ene nummer leesbaarder zijn dan het andere. De ene verkoper is linkshandig, de andere rechtshandig... op de duur wordt het een zootje.

3. Toen de boxen binnenkwamen, stelden we – zeker met kerst vlak voor ons – alles in het werk om de bestellingen zo snel mogelijk naar onze tevreden klanten te versturen. Het is pas nadat de eerste grote lading verstuurd werd, dat we gevraagd werden nog snel nummers handmatig op de box bij te schrijven. Een rare vraag, want het is gewoon onmogelijk om alle afgeleverde boxen weer op te halen, een nummer te geven en voor de tweede keer te versturen.

4. Daarom is er deze oplossing: we ontvingen zopas van Erik Lorentzen de lijst met nummers die bij deze uitgestuurde boxen hoort. Wie zélf z’n nummer wil aanbrengen, kan per mail contact opnemen met ronny@elvismatters.com. Op die manier is je box toch genummerd en weet je precies om welk getal het gaat.

5. Ons advies: hou eBay in de gaten, want lang zal het niet duren vooraleer de eerste “0001”-nummers voor vele honderden euros aangeboden worden. Wij houden het nummeringsvakje in elk geval maagdelijk blank: het doet niets af aan de kwaliteit van dit werk. En als we kunnen kiezen tussen een onbeschreven versie, of een versie waar met balpen of stift op geschreven is, moeten we niet nadenken. Maar dat beslist uiteraard eenieder voor zichzelf.

Hoedanook blijven wij onze boxen consequent ongenummerd en onbeschadigd uitsturen. Wie toch een corresponderend nummer wil, krijgt dat per email toegestuurd. De set blijft inmiddels als een speer lopen, wat een nieuw bewijs van z'n hoge verzamelaarswaarde is: de oplage zal in geen tijd uitgeput zijn en een herdruk komt er niet. BESTELLEN KAN ZOLANG ONZE SNEL SLINKENDE VOORRAAD STREKT!
 
 ShopElvisMatters.com  
 
Gepubliceerd: 18 december 2014, 11:59
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Peter Verbruggen . - Fotograaf:  Michel Van Erp
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Something For Everybody