magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Kerkelijke dienst door Fred Omvlee: het verslag
 
Volgend verslag stuurde Marian Keijzer Steennis ons zopas toe, wat we graag met onze website-bezoekers delen: Op 8 januari togen mijn man en ik naar Purmerend, een rit van zo'n 1 uur en 15 minuten. Reden daarvoor was de Elvis Memorial Service in de Lutherse Kerk. Dominee Fred Omvlee zou de dienst leiden vanaf 20u.

Ik hoopte dat er veel mensen zouden zijn. Aan de ene kant omdat Elvis het verdiend om geëerd te worden en aan de andere kant omdat daardoor meer mensen gemotiveerd kunnen worden om dergelijke evenementen te organiseren. Ik hoefde me geen zorgen te maken. De kerk biedt ruimte aan ca. 500 mensen en zat stampvol. Voor sommige mensen was het 'standing room only'.

Dominee Fred Omvlee is een bekende Elvis-fan in Nederland. Hij is marine-dominee and heeft gediend in Afghanistan, Liberia en Curaçao. Vanaf 2007 tot 2010 was hij gastdocent aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij de cursus 'Elvis Presley: from King to Contemporary Saint' gaf. Hij is de drijvende kracht achter een aantal kerkdiensten waarin Elvis en zijn (gospel)muziek centraal staan.

Wij (mijn man, schoonmoeder en ik) kwamen rond kwart over 7 bij de kerk aan. Precies op tijd om het Elvis Memorial Koor te horen repeteren. Het klonk fantastisch. Rond 20u (de kerk was intussen bomvol) begon Omvlee de dienst met een video van 'Welcome to my world' uit 'Aloha from Hawaii'. Een perfecte keuze!

Hij vervolgde de dienst met een verhaal over Elvis' jeugd en liet een video zien van Elvis die 'Hound Dog' zong in de Ed Sullivan show. I had verwacht om alleen maar gospels te horen en dit was een leuke verrassing. Het koor zong 'Love me tender' en Omvlee sprak over de Hollywood-jaren (waarbij hij een video van de 'Teddybear' scene uit 'Loving You' liet zien), Elvis' diensttijd, etc.

Speciale gast was zangeres Sue Moreno, die met haar prachtige stem 'I'm gonna walk dem golden stairs' zong om vervolgens schijnbaar moeiteloos over te stappen op 'The Impoossible Dream'. Fantastisch!

Een ander extraatje was de video van Larry Geller. Sue Moreo is een persoonlijke vriending van Larry en had hem gevraagd om wat woorden te richten tot de mensen in de kerk. Om eerlijk te zijn, verwachtte ik daar niet veel van. Ik dacht dat hij 'Hallo, ik hoop dat jullie allemaal een leuke avond hebben.' of iets dergelijks zou zeggen. Maar Larry deed veel meer. Hij vertelde uitgebreid over zijn vriendschap met Elvis, hoe belangrijk gospels waren voor Elvis and hoeveel invloed Elvis op mensen heeft door zijn muziek. Het was ontroerend. De video kun je vinden onder de volgende link: www.elviskapel.nl

De sfeer in de kerk was uitstekend! De solidariteit van de Elvis fans, de mooie kerk, de muziek, Omvlee's woorden.... het was betoverend. Omvlee zei een gebed en mensen hadden de gelegenheid om een kaars aan te steken, terwijl Elvis' gospels werden gespeeld. Het koor eindigde met hun versie van 'My Way' en dirigent en pianist Peter Wagenaar moedigde ons aan om uit volle borst mee te zingen. Dat was zo'n succes dat - nadat Omvlee ons de zegen had gegeven (waarvoor hij een niet-traditionele Ierse zegen gebruikte) - we 'My Way' nogmaals zongen.

Het was zeker een nacht die we ons nog lang zullen herinneren! Elvis zou trots geweest zijn - en misschien daar boven in zijn 'Father's house' is hij dat ook!Bedankt Fred Omvlee!

 
 
Gepubliceerd: 15 januari 2015, 15:08
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Peter Verbruggen .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Clambake