magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Zo duur is Priscilla
 
Het gebeurt zelden dat er openlijk over vergoedingen voor Elvis-bekenden gesproken wordt, maar als Priscilla Presley uitgenodigd wordt door een stadsbestuur moéten de boeken open op tafel gelegd worden, in het kader van een transparant bestuur. Dat geldt ook voor de Canadese stad Collingwood die Priscilla had gevraagd er een lokaal Elvis-festival met imitatoren bij te wonen. En dus, zoals het hoort, werd elke uitgave door het stadsbestuur nauwgezet opgeschreven. Het resulteert in een reeks duizelingwekkende cijfers, met als eindconclusie: een weekje met Priscilla kostte de organisatie 70.000 dollar, meer dan 60.000 euro dus. De cijfers van het Collingwood-stadsbestuur op een rij, zoals de stad ze zelf bekend maakte:

• Haar vaste gage bedraagt 36.000 dollar.

• 5.000 dollar voor een TV-interview: het contract hield twee TV-interviews in maar omdat ook een derde zender geďnteresseerd was, kostte dat meer tijd en diende er dus meer geld op tafel gelegd te worden.

• De stad moest 615 dollar betalen voor haar make-up.

• Ook moest de 24 uurs-bewaking gegarandeerd én betaald worden, ter waarde van 8.000 dollar.

• Priscilla wilde enkel aanwezig zijn als ook de auteur van het boek “Shades of Elvis” uitgenodigd werd: die vroeg en kreeg een gage van 5.500 dollar.

• Er kon enkel in First class gevlogen worden, wat de stad nog eens 5.100 dollar kostte.

• Pér dag vroeg en kreeg Priscilla 1.000 dollar zakgeld. Haar vriend en auteur van het boek, Christopher Ameruoso, vroeg en kreeg 500 dollar zakgeld per dag.

• Promotie voor de komst van Priscilla bedroeg 5.500 dollar.

• Tot slot werd overeengekomen dat de stad 500 boeken “Shades of Elvis” (waarbij bekende en minder bekende Amerikanen gefotografeerd worden terwijl ze een bril van Elvis opzetten of vasthouden) zou kopen ter waarde van 34.000 dollar. Die boeken mochten doorverkocht worden, maar die opbrengst bedroeg slechts 25.000 dollar, wat op gebied van de boeken resulteerde in een nettoverlies van 9.000 dollar.

 
 
Gepubliceerd: 25 februari 2015, 07:11
Bron: EER / ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Peter Verbruggen .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Loving You