magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Noteer alvast: 6 april!
 
Elvisfans zijn van nature verzamelaars. CD's, boeken, oude vinyl, filmposters, foto's, menukaarten, badges, pins en alle denkbare souvenirs: wandel een huis binnen en je ziet meteen of de bewoner een fan is.

Nog steeds worden prachtige releases uitgebracht, en nog altijd worden kleine en grote facetten uit het leven en de carrière van Elvis ontdekt en te boek of te plaat gesteld. Jammer genoeg gaat het telkens om relatief kleine oplagen die al op enkele weken uitverkocht zijn, en wie te lang wacht, grijpt er vaak naast.

Precies voor verzamelaars en collectioneurs zijn de platenbeurzen van ElvisMatters een goudmijn. Het is daar waar oude uitgaven opnieuw aangeboden worden, vaak aan erg goedkope prijzen, en vaak gaat het om oude collector's items die nergens anders nog aangetroffen worden.

Door de jaren heen zijn de Platenbeurzen van ElvisMatters uitgegroeid tot een echte verzamelplaats voor verzamelaars. Zo zagen we op deze beurs ooit originele Las Vegas-menukaarten verkocht worden (1972) voor slechts 0,5 euro per stuk. Een promo-single van 'Old Shep' ging er van de hand voor 3 euro, en originele filmposters van zowel “Loving You” als “Flaming Star” veranderden van eigenaar voor 20 euro per stuk. Een kwestie van geluk uiteraard, en er snel bij zijn.

Aan de andere kant zijn er ook heel wat fans die thuis een selectie maken uit het enorme gamma aan Elvis items dat ze verzamelden en dubbels verkopen. Wie in dat geval is, en een publiek zoekt dat tuk is op zulke Elvis-items, is ook hier op het juiste adres. Even een mailtje sturen naar Ronny Jespers (ronny@elvismatters.com) en voor 10 euro kan je een tafel huren van één meter lengte.



De platenbeurs van 2de Paasdag vindt dit jaar plaats op maandag 6 april, in de vertrouwde omgeving van zaal Ter Voncke in de Vonckstraat 17 in Herenthout (B). De toegang bedraagt slechts 4 euro, de deuren voor standhouders openen om 8 u. Het publiek wordt verwacht tussen 9 en 17 uur. Van harte welkom!

 
 
Gepubliceerd: 10 maart 2015, 08:07
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Peter Verbruggen .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Nevada Nights