magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Documentaire The Wrecking Crew
 
Er is een nieuwe documentaire gemaakt met de naam "The Wrecking Crew". The Wrecking Crew was een bijnaam bedacht door drummer Hal Blaine voor een groep van studio- en sessiemuzikanten die anoniem in de jaren 1960 speelden op vele songs in Los Angeles, Californië. De kijkers zullen op een nieuwe manier kunnen kennismaken met wie er achter de muziek zat, en meerbepaald de sessiemuzikanten. Er zijn interviews met muzikanten en zangers die werkten in de muziekindustrie in die tijd.

Eén van die muzikanten is drummer Hal Blaine. De man was te horen op meer dan 150 Top 10 hits van diverse muzikanten, gaande van Frank Sinatra, Beach Boys tot Elvis. Samen met de hele Wrecking Crew werd hij als één van de eerste in de Musicians Hall of Fame and Museum in 2007 opgenomen. Volgens lijsten opgesteld door musicologen zou hij op maar liefst 35.000 nummers meespelen.

De bekendsten zijn ongetwijfeld Sinatra's "Strangers in the Night," Elvis Presley's "Viva Las Vegas" en "Return to Sender", Simon & Garfunkel's "Mrs. Robinson "en de Beach Boys "Good Vibrations".
 
 Bekijk hier de trailer van de film  
 
Gepubliceerd: 24 maart 2015, 07:01
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Spinout