magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Blackwood familie keert terug in 2016
 
Een van de meest bekende en gerespecteerde namen in de geschiedenis van de muziekscene in Branson is de Blackwood familie. Deze heeft aangekondigd volgend jaar terug te keren naar Branson en zou er optreden in het Starlite Theatre.

Miljoenen countryfans hielden van de muziek van de groep, alsook Elvis.

De geschiedenis van de Blackwoods gaat al terug tot 75 jaar geleden, te beginnen met het Blackwood Brothers Quartet in 1934 met James, Roy, Doyle en Roy's zoon RW Blackwood, Sr. In 1954, RW Blackwood Sr, Bill Lyles en Johnny Ogburn kwamen om het leven door een vliegtuigongeluk.

J.D. Sumner kwam de groep toen vervoegen als de baszanger. Elvis was als tiener al grote fan van J.D. Sumner. Ze werden vrienden en Sumner spraak vaak over hoe hij Elvis als tiener stiekem binnenloodste op hun concerten om toch de optredens te kunnen bijwonen. The Blackwood Brothers zongen ook op de begrafenis van Elvis' moeder Gladys. Bijna twintig jaar later zongen James Blackwood en The Stamps een paar nummers tijdens Elvis' begrafenis.

Tegenwoordig treden enkel RW Blackwood Jr en zijn vrouw Donna nog op. In totaal zijn de Blackwood Singers bekroond met maar liefst acht Grammy's, en hebben ze samengewerkt met grote artiesten zoals Johnny Cash, Dolly Parton, Frankie Avalon, Cher, en Sammy Davis, Jr.

Foto: Elvis met The Blackwood Brothers in 1957.
 
 
Gepubliceerd: 29 maart 2015, 07:33
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - I Found My Thrill