magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 From St. Paul to Fort Wayne (1/7)
 
Op 2 en 3 oktober 1974 gaf Elvis in St.Paul, Minnesota twee shows. Het boek From St.Paul to Fort Wayne van Tunzi staat stil bij deze concerten met onuitgegeven foto's. In zeven delen (tot en met 7 april) gaan we dieper in op deze concerten, en die van 1976 in Fort Wayne.

In dit eerste deel over het Fort Wayne boek, staan we stil bij het Peacock Jumpsuit, het pak dat Elvis droeg op 2 oktober, en het duurste pak dat Elvis ooit heeft laten maken door Bill Belew. Hij betaalde er 10.000 dollar voor. Het zou ook behoren tot één van zijn favoriete pakken.Elvis droeg het pak voor de eerste keer tijdens zijn show in The Forum in Los Angeles op 11 mei 1974. De in Los Angeles gevestigde kostuumontwerper van Elvis, Bill Belew, heeft meer dan waarschijnlijk het pak die dag geleverd.

Bill Belew was de man die verantwoordelijk was voor het ontwerpen van Elvis' jumpsuits en pakken tussen 1968 en 1977, te beginnen met de zwart lederen outfit en wit pak gedragen door Presley tijdens zijn NBC 1968 Comeback Special. Op dat moment was de Belew's firma IC Costumes gevestigd in Hollywood.

Tijdens Elvis' tournee van mei-oktober 1974 werd het Peackock Jumpsuit meerdere keren gedragen, hoewel er in totaal elf verschillende jumpsuits gemaakt werden voor de tour. Elvis droeg het pak voor de laatste keer in San Antonio op 8 oktober, één week voor de tour eindigde in Lake Tahoe. In totaal ontwierp Bill Belew 125 pakken voor Elvis.

Het pak bestaat uit één stuk, met een pauw op de voor- en achterzijde die doorloopt tot aan de onderkant van het pak. Op de cover van het album 'Promised Land' is Elvis te zien in het Peacock Jumpsuit.

Het pak veranderde de laatste jaren al verscheidene keren van eigenaar, de laatste keer was vorig jaar toen het een prijs behaalde van 300.000 dollar op een veiling.

Het boek From St. Paul to Fort Wayne is nog t/m 7 april aan de speciale introductieprijs!
 
 FROM ST.PAUL TO FORT WAYNE  
 
Gepubliceerd: 01 april 2015, 10:20
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Fun In Acapulco