magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Jack White maakt details Record Store Day bekend
 
Dit jaar valt Record Store Day op 18 april. Record Store Day is een internationaal georganiseerde feestdag, waarop wereldwijd de platenwinkels en platenlabels extra activiteiten organiseren, om de branche te promoten. Jaarlijks doen zo'n 700 onafhankelijke platenwinkels in de Verenigde Staten mee, alsmede enkele honderden platenwinkels in de rest van de wereld.

De Amerikaan Jack White kocht in januari 2015 tijdens de Graceland-veiling Elvis' allereerste opname My Happiness voor de som van 300.000 dollar. Deze zal op 18 april in Nashville te bezichtigen zijn achter kogelvrij glas. Om RSD te vieren wordt My Happiness and That's When Your Heartache Begins terug op vinyl uitgebracht.

In The Blue Room in Nashville, eigendom van White, hebben mensen die dag ook de kans om identiek zoals Elvis het deed het nummer op te nemen, en zelfs het vinylschijfje mee naar huis te nemen. Er wordt gebruik gemaakt van opname-apparatuur uit 1955 van King Records om zo ervoor te zorgen dat men bijna de identieke kwaliteit krijgt zoals bij Elvis.

Opnames zullen plaatsvinden uitsluitend op afspraak via Third Man Records.
 
 
Gepubliceerd: 07 april 2015, 15:34
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Jailhouse Rock Vol 2