magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Comeback van Louisiana Hayride
 
De legendarische radio- en tv-show Louisiana Hayride startte in april 1948. Aanvankelijk was de show bedoeld voor country-artiesten, maar toen in 1954 er de eerste keer Elvis en That's all right Mama werd gedraaid, was de vraag naar meer van dit soort muziek enorm! Elvis deed er zijn eerste tv-optreden in maart 1955.

Gisteren werd er op de persconferentie in Schreveport het plan voorgesteld om de show weer tot leven te roepen in het Schreveport Municipal Auditorium. Het gebouw wil men renoveren en zo de show weer bekend maken. Op de persconferentie waren ook zanger Billy Bob Thornton & The Box Masters. De man groeide op in de regio van Schreveport, en zei dat het belang van de Louisiana Hayride enorm is. Vele artiesten en muziekstijlen zijn hier ontstaan, aldus Thornton, en zonder het Zuiden zou er geen rock'n'roll ontstaan zijn.

Momenteel is de Louisiana Hayride Foundation op zoek naar een geschikte mediapartner om de show uit te zenden.

Leuke anekdote: D.J. Fontana deed zijn eerste optreden met Elvis in The Louisiana Hayride, de meest populaire radioshow. Hij was al de vaste huisdrummer van de Hayride, toen Scotty Moore vroeg of hij mee kon doen. Er werd niet uitgebreid gerepeteerd voor de optredens. Scotty Moore nam in de kleedkamer met D.J. Fontana het repertoire door. D.J. Fontana heeft ooit in een interview verteld dat in de Hayride in de fifties shows gedaan werden zonder drums. En toen drums eindelijk werden toegelaten, werden ze weggestopt achter de gordijnen. Dat werkte uiteraard niet en na een paar weken mocht D.J. Fontana wel in het zicht, maar dan alleen met een snaredrum, drumstok en een brush. Geen compleet drumstel!
 
 
Gepubliceerd: 12 april 2015, 12:01
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - The Wonder Of You