magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Contract Louisiana Hayride te koop
 
Een vier-pagina's tellend contract tussen Elvis Presley en de International Broadcasting Corporation (de voormalige eigenaar van KWKH Radio in Shreveport)voor de wekelijkse muziekshow de Louisiana Hayride wordt te koop aangeboden op de veiling van Julien's Auctions. De geschatte opbrengst is tussen de 30.000 en 50.000 dollar. Het startbod is 15.000 dollar, en voorlopig is er één bieder. De veiling loopt ook online tot 16 mei, wanneer de veilinghamer de definitieve koper toewijst in New York.

De Louisiana Hayride was de legendarische show eerst op radio en later op televisie, afkomstig van Shreveport. De show liep van 1948 tot 1960. Vele bekende zangers hebben er hun debuut gemaakt waaronder Hank Williams, Johnny Cash, George Jones, Slim Whitman, Kitty Wells en Tex Ritter.

Presley maakte zijn eerste verschijning in het programma op 16 oktober 1954. Toen zijn roem groeide, moest hij een contract tekenen voor de volgende Hayride. Het te-koop-staande contract van 8 september 1955 verklaarde dat Elvis zou optreden in het programma voor 52 opeenvolgende zaterdagen beginnend op 12 november 1955. Presley speelde slechts 18 van die 52 zaterdagen. Bij het lot zitten twee Letters of Authenticity: één van Louisiana Hayride's archivaris Joey Kent en de andere van voormalige radiopresentator Frank Page, die in 2013 overleed. Elvis was op het moment van ondertekening van het contract amper 20 jaar, dus moesten Gladys en Vernon mee ondertekenen ter goedkeuring.

 
 
Gepubliceerd: 29 april 2015, 06:53
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Tickle Me