magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Dolores Hart hoopt op donaties om abdij te redden
 
Eind jaren 50, begin jaren 60 speelde Dolores Hart in 10 films samen met grote namen als Elvis Presley en Anthony Quinn. Tot verbijstering van haar vrienden, vooral haar verloofde, treedt ze in als non in 1963 in het klooster van de Benedictinessen van de abdij van Regina Laudes in Bethlehem, Connecticut. In de documentaire God Is The Bigger Elvis (te koop bij ShopElvisMatters) geeft ze een unieke inkijk in het dagelijks leven van de gesloten Benedictinessenabdij. In de abdij wonen 36 nonnen. Ze leiden een strikt gebedsleven, studeren en werken zwijgend op de boerderij. Tegenwoordig is priorin Dolores Hart na Moeder Overste, de tweede in rang van de abdij.

In 2011 werd zij en de andere nonnen geconfronteerd dat de abdij mogelijks ging sluiten wegens talrijke opmerkingen van brandveiligheid en de slechte toestand van de gebouwen.

Na haar autobiografie begonnen de donaties binnen te stromen, maar de kostprijs is gigantisch, maar ze komen nog 6 miljoen dollar te kort. Ze roept daarom op aan de Elvisfans, en diegenen die hun lief zijn, voor donaties om de abdij te redden voor de toekomstige generatie...De foto, die gisteren genomen is, toont een gelukkige dame..
 
 
Gepubliceerd: 16 mei 2015, 18:41
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot . - Fotograaf:  Jessica Hill
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Chicago Stadium