magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 ELVIS #49: De CD
 
Als enige fanclub in de wereld, biedt ElvisMatters een gratis cd aan bij élk blad, niet enkel ter ondersteuning van interviews met gesproken geluidsfragmenten, maar ook met originele Elvis-songs en Elvis-gerelateerde opnames. Op de CD bij het nieuwe ElvisMatters Magazine 49 zijn volgende tracks terug te vinden op het schijfje:

1. My Happiness

De allereerste opname van Elvis dateert uit de zomer van 1953 in de studio van de Memphis Recording Service. De originele acetate (pas teruggevonden in 1988) werd in januari dit jaar gekocht op de Graceland veiling door rockmuzikant Jack White. White bracht de acetate op 78 toeren vinyl uit ter gelegenheid van Record Store Day op 18 april in Amerika. Slechts 500 exemplaren werden ervan gemaakt. De verkoopprijs was op die dag 20 dollar, enkele uren nadien kon je al exemplaren op Ebay vinden voor een paar honderd dollar! Hoe kan het ook anders bij ElvisMatters, het is deze exclusieve versie die op de cd staat.

2. That's When Your Heartaches Begin

Op die bewuste zomerdag in ’53 nam Elvis naast ‘My Happiness’ ook nog de song ‘That’s When Your Heartaches Begin’ op. Elvis nam maar liefst drie keer deze song op, in 1953 als B-zijde van My Happiness, in december 1956 tijdens de sessies met The Millon Dollar Quartet en in januari 1957 in Hollywood als B-zijde van de single All Shook Up. De versie die je hoort is die van de acetate.

3. Interview Bobby Emmons

In magazine 49 lees je een uitgebreid artikel over de bekende Elvis’ opnames in de American Sound Studio in Memphis. Emmons was bij de Memphis Boys de keyboardspeler en speelde ook Hammond-orgel tijdens verscheidene sessies. In één van de laatste interviews voor zijn overlijden in februari 2015 vertelt hij over zijn eerste ontmoeting met Elvis, en over de bewuste opnamesessies.

4. Trailer Change of Habit

Midden juni zal FTD het nieuwe boek ‘Change of Habit’ uitbrengen. In 1969 kwam de film in de bioscoopzalen. Het is meteen de 31e en laatste film van Elvis als ‘Hollywood acteur’. Als voorsmaakje op het nieuwe boek de filmtrailer zoals die destijds in de bioscoop werd gespeeld ter aankondiging van Elvis’ nieuwe film. Elvis speelde in de film de rol van John Carpenter, een schuilnaam die hij later regelmatig gebruikte.

In dierbare herinnering aan Peter Verbruggen

5. Jingle van Elvis On Air

De begintune van het radioprogramma dat Peter Verbruggen had op de lokale radiozender Radio Mol begin jaren ’90 en waar hij regelmatig interviews had met de originele muzikanten van Elvis. Op track 6 en 7 hoor je ook nog de naamjingle die hij destijds gebruikte.

6. Elvis On Air (Part 1)

Op Radio Mol was ‘Elvis On Air’ van Peter Verbruggen destijds een veelbeluisterd programma. Vele Elvisfans stemden op donderdagavond af om nieuwe uitgaven en interviews te horen. Op 4 april 1992 logeerde Peter in hetzelfde hotel als de muzikanten van de Elvisshow in Kaiserslautern. Er werd daar een herdenkingsconcert georganiseerd met J.D. Sumner & The Stamps, Kathy Westmoreland, The Jordanaires en John Wilkinson. Peter ontmoette John er voor de eerste keer en het was het begin van een vriendschap van meer dan 20 jaar. Voor de krant en radio nam hij er een interview af met John, en een deel van dit interview werd ook uitgezonden tijdens drie afleveringen van Elvis On Air. Het is het derde deel dat op de CD staat, omdat John hier stil staat bij het overlijden van Elvis, en de concerten in de seventies. Een mooi collector’s item.

7. Elvis On Air (Part 2)

Het vervolg van de aflevering van Peter's programma ‘Elvis On Air’ waarvan je het eerste deel op track 6 kunt beluisteren. Omdat de afleveringen destijds op een muziekcassette werden opgenomen hoor je het resterende deel van die aflevering op deze track
 
 NOG GEEN LID? WORD HET VANDAAG NOG!  
 
Gepubliceerd: 05 juni 2015, 07:30
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Tickle Me