magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Nieuwe documentaire Rock'n'Roll America
 
De Britse televisiezender BBC4 heeft een nieuwe drie-uur-durende documentairereeks klaar die de geboorte en de populariteit van de rock 'n' roll muziek in de Verenigde Staten tussen 1954 en 1964 zal bestuderen.

De stem van de documentaire Rock 'n' Roll America is die van acteur David Morrissey. Hij gaat op zoek naar de oorsprong van het genre in het zuiden van Amerika in de jaren 1950, toen Fats Domino en Little Richard populair waren. Er wordt verder stilgestaan bij het begin van de carrière van Elvis als een lokale zanger in Memphis, Tennessee, alsook bij het optreden van Elvis met Hound Dog in The Milton Berle Show in 1956, mislukte pogingen van de media om het genre rock'n'roll te onderdrukken, en bij het begin van kennismaking met The Beatles in Amerika in 1964.

In de serie zullen exclusieve interviews te zien zijn met heel wat muzieklegenden, waaronder Ben E. King, Chubby Checker, Ronnie Spector, Tom Jones, Pat Boone, Wanda Jackson, Jerry Lee Lewis enz.

Rock 'n' Roll America is te zien op BBC4 op 3 juli om 21:00u lokale tijd. De resterende afleveringen volgen op 10 en 17 juli.
 
 
Gepubliceerd: 21 juni 2015, 07:09
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Burbank 68