magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 RCA Studio A op lijst historische plaatsen gezet
 
Op 6 januari 2010 nam BOUKE in RCA Studio A in Nashville (USA) samen met Elvispianist en arrangeur GLEN D. HARDIN drie prachtige Elvissongs op. Drie nummers,drie keer kippenvel.

Diezelfde studio is nu op de lijst van National Historic Places gezet. Vorig jaar werd de studio nog bedreigd met sloop voor de bouw van 80 appartementen. De toewijzing van het RCA Victor Studio Building, beter bekend als RCA Studio A, werd gisteren aangekondigd door de National Park Service. De site komt in aanmerking voor federale belastingvermindering en om, wellicht het belangrijkste, subsidies te ontvangen voor renovatie en monumentenzorg.

De studio werd ontwikkeld door country muzieklegende Chet Atkins in 1964, en vele bekende artiesten hebben er songs opgenomen. De laatste tijd probeerde de campagne "Save Studio A" de studio nog te redden van de sloop. In mei van dit jaar was er reeds sprake om de studio op de bewuste lijst van historische plaatsen te zetten. Gelukkig is dit nu waarheid geworden.

Music Row is al decennia lang de thuisbasis van een mix van opnamestudio's, platenlabels en muziekuitgeverijen. De plannen zijn om de deuren van de RCA Studio A voor het publiek te openen op 3 oktober als viering van het 50-jarig bestaan.
 
 Bouke: The Piano Songs  
 
Gepubliceerd: 01 augustus 2015, 08:50
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Pot Luck