magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Docu Scotty Moore vanavond op radio
 
Scotty Moore was in de beginjaren van Elvis zijn carrière zijn gitarist.

Om de 60ste verjaardag van de eerste keer dat Scotty opnam met Elvis in de legendarische Sun Studios in Memphis vorig jaar te vieren, reisde Chris Isaak naar Memphis om er Scotty te ontmoeten en meer te weten te komen over de man die op vele hits heeft gespeeld dan elke andere gitarist. In de legendarische studio vertelt Scotty Chris hoe hij en bassist Bill Black het nummer 'That's All Right' opnam met Elvis in 1954 en dat onbewust leidde tot een revolutie die de muziek voor altijd veranderde. Scotty was ook Elvis zijn eerste manager en deden samen heel wat optredens.

Scotty was zeer invloedrijk, zowel in zijn stijl van spelen en het feit dat hij de eerste rock 'n' roll leadgitarist was. In de jaren vijftig speelden Ike Turner, Chuck Berry, Bo Diddley en BB King speelden hun eigen leadgitaar, maar Elvis wilde een afzonderlijke gitarist, wat dan weer inspiratie voor talloze gitaristen betekende. Gitarist Keith Richards bekent in dit programma dat terwijl iedereen Elvis wilde zijn, zijn grote voorbeeld Scotty Moore was.

De documentaire 'Scotty Moore and The Guitar That Changed The World' kan vanavond om 22u Engelse tijd beluisterd worden op BBC Radio 2.
 
 
Gepubliceerd: 24 augustus 2015, 06:41
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Dragonheart