magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 EPE eist 225.000 dollar van Graceland Randers
 
In 2005 lanceerde Henrik Knudsen van de Deense fanclub 'Elvis Unlimited' het idee om Graceland, Elvis' huis in Memphis, na te bouwen in Denemarken. Toen in 2010 de plannen meer concreet werden, kreeg Knudsen diverse brieven van de advocaten van EPE. Het landgoed van Elvis Presley eist 1,5 miljoen kronen of omgerekend 225.000 dollar van de exploitant van Graceland Randers.

Er kan slechts één Graceland zijn, volgens de erfgenamen van Elvis Presley. Graceland in Memphis trekt meer dan 600.000 bezoekers per jaar die komen om de memorabilia, waaronder gouden platen, jumpsuits en de beroemde roze Cadillac van Elvis te zien. De Deen Knudsen bezit en exploiteert Graceland Randers in Denemarken, een 'event house' dat een Elvis Museum, een Highway 51 Diner eettent heeft en een Elvis Shop omvat. Sinds de opening in 2011, is het uitgegroeid tot één van de top 50 toeristische attracties van Denemarken.

Knudsen stelt dat EPE alle kans had om zijn gebruik van de naam Graceland stoppen voordat hij zo veel geïnvesteerd had in het project. Hij registreerde de naam met het Deense Patent and Trademark Office, waar sprake is van een drie maanden bezwaarperiode.

Claus Barrett Christiansen, de advocaat van EPE in de zaak tegen Graceland Randers, meldt dat naast deze zaak ook een dossier tegen Knudsen loopt wegens de verkoop van "valse Elvis producten". Wordt vervolgd...
 
 
Gepubliceerd: 03 september 2015, 19:12
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - At The International