magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Happy Birthday Jerry Schilling!
 
Jerry Schilling werd geboren op 6 februari, precies 74 jaar geleden, in Memphis, Tennessee. Schilling is geen onbelangrijk figuur in de Elvis-wereld, en ook nu nog heeft de man een goed contact met EPE en de ex-vrouw van Elvis, Priscilla.

Jerry Schilling ontmoette Elvis reeds in 1954. Al snel werd hij bevriend met Presley en hij zou tot 1977 één van zijn naaste vertrouwelingen blijven. Jerry schopte het tot jongste lid van de zogenaamde 'Memphis Maffia', de entourage van Presley. Schilling was erbij toen Elvis The Beatles ontmoette in 1966, ging mee op tournee met Elvis, hing jarenlang rond in Graceland en ontmoette samen met Elvis president Nixon in The Oval Office. Voor zijn bewezen diensten kocht Elvis in 1974 het huis waar Schilling tot op de dag van vandaag nog steeds in woont. Schilling was ook één van de mensen die de kist van Elvis droeg op diens begrafenis. Enkele jaren geleden schreef Jerry Schilling zijn herinneringen neer in het boek 'Me And A Guy Named Elvis'.

Jerry Schilling was in het verleden ook enkele keren te gast bij ElvisMatters, en de USA-reizigers uit 2012 konden na de citytour in Los Angeles samen eten in aanwezigheid van Jerry Schilling. Happy Birthday, Jerry!
 
 
Gepubliceerd: 06 februari 2016, 10:39
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - In A Private Moment