magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Zeldzame Elvis' gitaar te koop op veiling?
 
Zo'n 300 beroemde en zeldzame gitaren, van onder anderen Eric Clapton, Elvis Presley en Eddie Van Halen, gaan onder de hamer op 27 februari bij veilinghuis Guernsey's in New York. Onder de veilingstukken zit ook een akoestische gitaar uit de 19de eeuw.

Een van de meest begeerde veilingstukken zal de Gibson Super 400 CES 7-String uit 1952 zijn, die speciaal werd vervaardigd voor de inmiddels overleden gitarist Tony Mottola. Het instrument moet zeker 100.000 dollar opbrengen. Mottola werkte als studiogitarist met de grootste artiesten samen, onder wie Frank Sinatra. Verder is er een geel-zwarte Charvel gitaar te koop, die in 1980 door Eddie Van Halen werd aangeschaft. Het originele aankoopbewijs is er ook nog. De gitaar zal naar verwachting tussen de 60.000 en 80.000 dollar gaan opbrengen.

De collectie omvat verder door Eric Clapton gesigneerde gitaren, diverse items van Elvis Presley en een gitaarband waarmee Jimi Hendrix ooit op Woodstock speelde. Het lot 137 in de veilingcatalogus betreft een blauwe Kalamazoo elektrische gitaar die gesigneerd zou zijn door Elvis. De geschatte opbrengst is tussen de 10.000 à 15.000 Euro. Er staat niet bij vermeld of de uiteindelijke koper ook een certificaat van echtheid ontvangt..
 
 
Gepubliceerd: 07 februari 2016, 08:37
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - His Hand In Mine