magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Ekdom vanuit Nashville: dag 2
 
Gerard Ekdom, de Nederlandse radiopresentator die momenteel in Nashville vertoeft, heeft een dagelijks radioprogramma waarin hij deze week op zoek gaat naar het geheim van Nashville. Waarom is de stad zo muzikaal? Een stukje van zijn verslag van vandaag:

Mensen, wát een stad is Nashville. Meteen bij aankomst word je overspoeld door muziek. Mijn eerste dag in Music City begon op een zonnige zondagmiddag op Music Row. Een legendarische straat middenin een woonwijk in Nashville, alwaar wereldgeschiedenis werd geschreven. Sinds 1956 staat daar een bescheiden gebouwtje van RCA Records, genaamd Studio B. Hier nam Elvis Presley 262 liedjes op! Maar ook Jim Reeves, The Everly Brothers, Roy Orbison, Dolly Parton en ga zo maar even door.

Het pand zit vól met verhalen, muziek, geschiedenis. Je voelt het gewoon als je daar bent. Ik stond letterlijk op de plek waar Elvis (in het donker) Love Me Tender inzong. Zijn favoriete piano stond in de hoek. Het hele pand rook naar oude bandrecorders en fungeert overigens nog steeds als opnamestudio. Belachelijk tof om daar te mogen zijn.

Amper zeshonderd meter verderop deed ik vervolgens de eerste Ekdom In De Ochtend vanuit Nashville. En dat was bijzonder. Niet alleen vanwege de locatie, maar ook vanwege het tijdstip: een ochtendshow doen tussen 23.00 en 2.00 uur lokale tijd. Gelukkig hadden we een topshow me The Common Linnets die optraden. Ilse DeLange komt al jaren in Nashville en de band speelde naast hun eigen nieuwe single ook een prachtige Hank Williamscover.
 
 
Gepubliceerd: 09 februari 2016, 08:42
Bron: Gerard Ekdom / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - The Wonder Of You