magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Kwamen Elvis' voorouders uit Ierland?
 
Op 14 mei wordt er in Dublin de veiling 'The Eclectic Collector' gehouden. Lot 125 in de veilingcatalogus betreft een document waarmee zou bewezen worden dat Elvis Presley Ierse roots had. Het document dat gedateerd is op 25 augustus 1775 maakte deel uit van een gerechtelijke onderzoek van William Presley, en gaat over zijn verklaring na een serieuze aanval in zijn woonplaats Stradnakelly in het graafschap Wicklow. Later dat jaar verliet hij Ierland en reisde samen met zijn zoon Andrew naar New Orleans.

In 1780 woonden William en zijn familie in Carolina en kregen een zoon genaamd Dunnan. Een jaar later verhuisden ze naar Tennessee. William overleed in 1802 en zijn zoon Dunnan trouwde twee keer. De derde zoon van Dunnan, die dezelfde naam als zijn vader kreeg, werd geboren in 1827. In 1863 kreeg die Dunnan dan zelf een dochter Rosella, die zelf op haar beurt meerdere kinderen kreeg en een daarvan was een zoon genaamd Jessie Presley. In 1913, trouwde Jessie met Minnie Mae, en zij waren de vader en moeder van Elvis' vader Vernon, en de rest is geschiedenis...

Het bewuste lot op de veiling heeft een geschatte opbrengst van 500-700 Euro. Momenteel zijn er al 6 geïnteresseerden die een bod hebben uitgebracht en staat de prijs op 550 Euro, exclusief veilinggelden.
 
 
Gepubliceerd: 28 april 2016, 06:42
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Summer Festival