magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Ann-Margret: 75 jaar en nog steeds actief
 
Ann-Margret wordt vandaag 75 jaar!

De diva werd als Ann-Margret Olsson geboren in Zweden, als dochter van Gustav Olsson en Anna Aronsson. Ze verhuisde met haar familie naar de Verenigde Staten toen ze nog een kind was. Ann-Margret werd ontdekt door George Burns toen ze zong in een nachtclub. Ze kreeg in 1961 een contract bij RCA, maar dat werd geen succes. De studio wilde haar laten doorbreken als de vrouwelijke Elvis Presley en liet haar daarom de single Heartbreak Hotel zingen. Ze kreeg een kleine hit, I Just Don't Understand. Haar contract bij RCA werd beëindigd in 1966.

Ann-Margret kreeg haar doorbraak in haar filmcarrière in 1961, toen ze naast Bette Davis, Glenn Ford en Hope Lange te zien was in Frank Capra's Pocketful of Miracles. Hierna volgde een bijrol in de remake van de musical State Fair in 1962. In 1963 werd Ann-Margret een grote ster, toen ze de hoofdrol had van een Amerikaanse tiener in Bye Bye Birdie. Ze werd alleen nog maar bekender toen ze tijdens het filmen van haar volgende film, Viva Las Vegas, een affaire kreeg met collega Elvis Presley, die toentertijd een relatie had met Priscilla Presley. De affaire kreeg veel aandacht in de media. Ondanks het feit dat Presley de affaire beëindigde, bleven de twee goede vrienden tot Presley's dood.

Ann-Margret heeft in haar carrière veel dramatische rollen gespeeld. Voor al die rollen kreeg ze goede kritieken. Zo kreeg ze voor haar rol in Tommy (1975) een Oscarnominatie voor Beste Actrice. Daarnaast won ze 5 Golden Globe Awards in haar carrière en werd ze er voor 10 genomineerd. Ann-Margret had ook een carrière in de televisie. Zo kreeg ze in 1968 bij NBC haar eigen show, genaamd The Ann-Margret Show. Verder was ze in de jaren '90 in een reeks televisiefilms te zien. En in 2017 komt de film Going In Style uit waarin ze ook een rol vertolkt naast Morgan Freeman, Michael Caine en Matt Dillon.

In 1994 schreef ze reeds haar eigen autobiografie. Happy Birthday Ann-Margret!
 
 
Gepubliceerd: 28 april 2016, 00:07
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Raised On Rock