magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Tissot horloge van Elvis Presley onder de hamer
 
Twee van Elvis Presley's horloges worden aangeboden in de komende veiling "Music Icons 2016" die wordt georganiseerd door Julien's Auctions, en zal plaatsvinden op 21 mei 2016 in het Hard Rock Café in New York City. Naast een gouden zakhorloge van het merk Waltham dat Elvis ooit kreeg van actrice Michele Carey, die samen met hem speelde in de film 'Live a Little, Love a Little', gaat er een Mathey-Tissot horloge onder de veilinghamer.

Lot 74 uit de veilingcatalogus is een automatische horloge van Mathey-Tissot, een bedrijf opgericht door Edmond Mathey-Tissot in 1886 in Les Ponts-de-Martel, Zwitserland. In 1969 en 1970 Presley kocht enkele tientallen van deze horloges, met zijn naam gegraveerd , bij zijn juwelier Harry Levitch in Memphis. Elvis had twee modellen, en de afgelopen jaren zijn ze beiden al op veilingen verkocht geweest. Diegene die in mei wordt aangeboden is eentje uit 1969 heeft een tweekleurige dag-en-datum display, terwijl dag-datumaanduiding bij de andere versie een is met zwarte letters tegen een witte achtergrond. De wijzers zijn ook iets anders dan bij de andere versie, hoewel ze hetzelfde goud-en-zwart kleurenschema hebben.

Presley kocht in zijn leven heel wat horloges, en vele van deze uurwerken werden als geschenk gegeven aan familie, vrienden, bandleden, entourage, en het personeel. De horloge wordt geleverd met een certificaat van echtheid van Jimmy Velvet, die ooit de grootste Elvis Presley collectie ter wereld bezat. De laatste keer dat het item op een veiling verkocht werd, was in 1995 op de 'Elvis Presley Memorabilia' veiling bij het veilinghuis Butterfield en Butterfield in samenwerking met Bonhams. De verwachte opbrengst bedraagt tussen de 10.000 en 20.000 dollar.

Leuke anekdote: het doel van deze bijzondere reeks van uurwerken was om "all access" bezoekers mee op tour en backstage te identificeren. Later werden deze vervolgens vervangen door de legendarische TCB kettingen.
 
 
Gepubliceerd: 01 mei 2016, 07:02
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Big Boss Man