magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Yvonne Craig speelde in twee Elvis' films
 
De Amerikaanse actrice Yvonne Craig zou vandaag 79 jaar worden. Helaas overleed ze in de zomer van vorig jaar aan de gevolgen van borstkanker. Ze speelde in twee Elvis' films: 'It Happened At The World's Fair" en "Kissin' Cousins".

Yvonne Craig maakte in 1957 haar acteerdebuut in de film 'Eighteen and Anxious' en speelde in haar beginjaren met grote namen als Bing Crosby, Dennis Hopper en ook Elvis. Toch zal ze het best herinnerd worden als Batgirl in de televisieserie. Yvonne Craig kreeg in het derde seizoen van Batman een vaste rol in de serie om de aandacht van de kijkers vast te houden. Dat lukte redelijk, maar er kwam geen vierde seizoen en ook plannen voor een Batgirl spinoff liepen op niets uit.

Een andere iconische sci-fi rol volgde in 1969 toen ze zichzelf van top tot teen groen liet verven om in Star Trek niemand minder dan captain Kirk te verleiden als slavenmeisje Marta van de planeet Orion. Na haar huwelijk acteerde Craig nog sporadisch. Haar laatste werk was in 2011 toen ze haar stem leende aan de oma van Olivia in de gelijknamige animatieserie.
 
 
Gepubliceerd: 16 mei 2016, 09:07
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Girls, Girls, Girls!