magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Filmlocaties Blue Hawaii nog steeds intact
 
Veel van de plaatsen waar Elvis Presley "Blue Hawaii" gefilmd heeft op het eiland Oahu zijn nog steeds toegankelijk voor Elvisfans. Elvis verbleef er in de Ocean Tower in het Hilton Hawaiian Village tijdens het filmen van maart tot april 1961. De film kwam 55 jaar geleden in de bioscoop. Het hotel zelf komt regelmatig voor in de film. Bijvoorbeeld, het café aan het strand, waar Elvis zat met actrices Joan Blackman en Nancy Walters in een scène is er nog steeds. De locatie, toen nog Makahiki Gardens, is nu waar de Hau Tree Bar ligt. De locatie is een bar dat direct naast het strand ligt met de schilderachtige Diamond Head vulkaan op de achtergrond. Fans kunnen genieten van de "Blue Hawaii" cocktail, en van het hetzelfde uitzicht dat Elvis had. De open-air ingang van het hotel werd ook gebruikt in de film en ziet er nog steeds hetzelfde uit, de "Garden Bar" aan het zwembad, die nu "The Tropics Bar" heet, en grote foto's van Elvis in de Tapa Tower van het hotel zijn een must-see tijdens een trip naar Hawaii voor de Elvisfan!

Een andere memorabele scène in de film is picknick die Elvis had met Maile, gespeeld door Joan Blackman. Ze reden naar een romantisch, schilderachtig uitkijkpunt in Honolulu, in het Puu Ualakaa State Park. Het park ligt op de berg Tantalus in Honolulu en biedt een prachtig uitzicht van Diamond Head naar Pearl Harbor.

Uiteraard heeft Elvis nog twee andere films opgenomen op Hawaii, "Girls, Girls, Girls" en "Paradise, Hawaiian Style". De laatste film werd voornamelijk gefilmd in het Polynesian, een vaste bezoekplaats tijdens de ElvisMatters-reizen.
 
 
Gepubliceerd: 24 juni 2016, 07:48
Bron: Examiner / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Closing Night