magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Happy Birthday Maestro!
 
Vandaag zou Elvis' dirigent Joe Guercio zijn 88ste verjaardag vieren. Helaas overleed de vriend aan huis bij ElvisMatters begin januari van vorig jaar. Hij werd geboren op 17 juli 1928 en heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, maar hij is waarschijnlijk het meest bekend en bewonderd om zijn werk met Elvis Presley. Hij was de 'musical conductor' én dirigent van Elvis gedurende acht jaren tot en met het laatste concert op 26 juni 1977. Hij vestigde zich in 1967 in Las Vegas. Guercio was muzikaal directeur van het bekende International Hotel in Las Vegas toen hij met Elvis begon samen te werken. Het was ook Guercio, die het idee had dat Elvis zijn shows moesten openen met Theme from 2001 - A Space Odyssey ook Also Sprach Zarathustra). De inspiratie hiervoor kwam toen Guercio en zijn eerste vrouw de gelijknamige science fiction film zagen.

Hij heeft samengewerkt met Patti Paige, Diana Ross, Tom Jones, Barbra Streisand, Gladys Knight, Natalie Cole en vele anderen. Zelfs voor paus Johannes Paulus II verzorgde hij, samen met B.B. King, een kerstconcert in het Vaticaan. Na Elvis' overlijden was hij op talloze bijeenkomsten aanwezig, ook bij ElvisMatters. De Elvis Classics shows, de The Original Cast tournee doorheen Europa. Joe Guercio was er steeds bij, en men kon zien hoe de 80-jarige dirigent nog zo vitaal en vinnig was. Bovenstaande foto toont Joe Guercio tijdens de grote tournee met The Original Cast, die ElvisMatters organiseerde in samenwerking met andere fanclubs, in 2007.

Het laatste grote concert dat Joe deed was in september 2013 toen hij te gast was in Ede, Nederland om het tienjarig bestaan te vieren van ElvisMatters. De show met Bouke en Joe Guercio werd een onvergetelijk moment. Je kan de show zowel op dvd als op dubbel-cd kopen in onze shop. Een mooie herinnering aan deze maestro!
 
 Bouke Rocks Elvis 2CD  
 Bouke Rocks Elvis DVD  
 
Gepubliceerd: 17 juli 2016, 09:46
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Something For Everybody