magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 The James Burton ELVIS Countdown Nr 7
 
Zet James Burton in de studio. Het blijft top. Op nummer zeven in deze James Burton ELVIS Countdown komt het nummer 'She Wears My Ring' in beeld. Het nummer werd opgenomen in de befaamde Stax Studio in Memphis op 16 december 1973. De song verscheen op het album 'Good Times'.

Op het album Essential Elvis Vol. 5, zowat de voorloper van de FTD releases, kunnen we take 8 horen. Op de meer recente FTD release 'Good Times' kan je naast de master ook takes 1-7 vinden (Elvis lacht zich een breuk tijdens deze opnames!) en zelfs de undubbed master 10. Op het fantastische 3-CD pakket Elvis At Stax (nog steeds te koop!) kan je naast 'She Wears My Ring' nog meer geweldige opnames van Stax vinden. Dé eigenschap van alle Stax opnames is het feit dat Elvis zeer relaxed aan het werk is. Niets moést nog echt. Hij had zich bewezen met de Aloha Special, en Elvis zou enkel die nummers opnemen die hem écht lagen. Geen gedoe met songrechten of wat dan ook. Dit straalt zich ook af op de muzikanten. Uitschieters van Stax zijn 'Loving Arms' en natuurlijk 'My Boy'.

'She Wears My Ring' bestond al in 1862 onder de titel 'La Golondrina'. Heel bekend bij ons in Europa is het ook in de uitvoering van Solomon King.

Hou je meer van wat uptempo nummers? Geen probleem! Vanaf morgen gaat het een versnelling hoger.
 
 She Wears My Ring  
 
Gepubliceerd: 28 augustus 2016, 17:02
Bron: Ronny Jespers / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Loving You