magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Joe Clay overleden op 78-jarige leeftijd
 
Afgelopen maandag is Clairborne Joseph Cheramie, alias Joe Clay, overleden op 78-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De muzikant speelde midden jaren vijftig ook op in de Louisiana Hayride, en had hits met 'Duck Tail' en 'Sixteen Chicks', en waar hij Elvis leerde kennen. Enkele maanden voor Elvis Presley te gast was bij The Ed Sullivan Show, mocht Clay het nummer 'Only You' van The Platters zingen tijdens de show, aangezien Sullivan weigerde de song 'Duck Tail' te laten zingen wegens te aanstootgevend.

Toen drummer D.J. Fontana in Pontchartrain Beach het optreden niet kon doen met Elvis op 1 september 1955, belde Fontana Cheramie om hem voor die avond te vervangen. Een jaar later, veranderde Cheramie zijn naam in Joe Clay en nam een paar rockabilly nummers op voor Vik Records, een RCA-dochteronderneming. Clay wordt op 2 oktober herdacht tijdens een Celebration of Life in Gretna, waarna de begrafenis zal plaatsvinden.

Foto: Scotty Moore, Jack Cardwell, Roy Parker, Jimmy Swan, Ernie Chaffin, Mrs. Jimmie Rogers, Al Terry, Jim Reeves, Jeff Bidderson, Lawton Williams, Luke McDaniel, Joe Clay, Elvis Presley. Op de voorgrond: Ann Raye en Red Smith.
 
 
Gepubliceerd: 30 september 2016, 07:51
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - On Tour – The Rehearsals