magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Garth Brooks steunt USS Arizona Memorial
 
Zen van Amerika's populairste countryzangers, Garth Brooks, zal twee opeenvolgende concerten geven in de Blaisdell Arena op 10 december. Oorspronkelijk heette de arena 'Honolulu International Center' en was dit de plaats waar Elvis in januari 1973 zijn bekende 'Aloha From Hawaii' show deed. Voor Garth Brooks is het de eerste keer dat hij in Hawaii zal optreden, en doet samen met zijn vrouw, en tevens countryzangeres, Trisha Yearwood, twee concerten op één avond. De concerten zijn in verband met de 75ste herdenking van de aanval op Pearl Harbor en het concert zal vergelijkbaar zijn met zijn shows die hij doet in het Wynn in Las Vegas, waarbij Brooks solo optreedt met een akoestische gitaar. De netto-winst van de concerten zal onder meer gaan naar het USS Arizona Memorial.

Op 25 maart 1961 hield Elvis een benefietconcert in de Bloch Arena in Hawaii om geld in te zamelen voor de bouw van de USS Arizona Memorial.Maar liefst 4.000 fans woonden de show bij. Het goedkoopste ticket was amper 3 dollar. In totaal bracht de benefiet 64.000 dollar op. Tijdens zijn uur op het podium, zong Elvis 15 nummers. Hij droeg zijn beroemde gouden jas, donkerblauwe broek en een wit overhemd en een blauwe stropdas. Dit zou de laatste keer zijn dat Elvis zijn "beroemde gouden jasje" zou dragen tijdens een concert.

Het USS Arizona Memorial was klaar op 30 mei 1962, iets meer na een jaar na Elvis benefietconcert. Het markeert de rustplaats van 1.102 van de 1.177 matrozen en mariniers, gedood op de USS Arizona tijdens de aanval op Pearl Harbor op 7 december, 1941.
 
 
Gepubliceerd: 14 oktober 2016, 00:07
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Made In Memphis