magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Colonel Parker als Brabantse Held op tv
 
Vanaf 3 februari zendt Omroep Brabant de eerste aflevering uit van de serie 'Brabantse Helden'. Een nieuwe tv-serie over over ten onrechte 'vergeten' Brabanders, zoals de meest gedecoreerde soldaat uit de Eerste Wereldoorlog, de beste muziekmanager van de 20e eeuw, de schrijfster dé Franse bestseller in het post-Napoleontische Frankrijk en het kleinste vrouwtje ter wereld, volgens het Guinness Book of Records. Ze hebben allemaal hun roots in Brabant, maar bijna niemand kent ze meer. Eén van hen is ook Andreas Cornelis van Kuijk, zoon van een eenvoudige Bredase koetsier en werd uitgeroepen tot de beste en grootste manager aller tijden in de wereldwijde muziekgeschiedenis. Beter bekend onder de naam Colonel Thomas Parker, werd hij beroemd en schatrijk als manager van Elvis Presley.

Daar gaat de serie 'Brabantse Helden' verandering in brengen want de levensverhalen van deze 13 Brabantse Helden brengen ons van Boskant naar Hollywood, van Tilburg naar Spitsbergen en van 's-Hertogenbosch naar Peking en Moskou. De verhalen zijn groots, meeslepend, fantastisch en soms ook fantasievol. Maar in ieder geval zijn het verhalen die de moeite waard zijn om verteld en gehoord te worden.

De serie 'Brabantse Helden' werd gemaakt in nauwe samenwerking met Erfgoed Brabant, en ElvisMatters werkte mee aan de aflevering van Parker. Historicus Patrick Timmermans presenteert de serie en de afleveringen komen na uitzending op Omroep Brabant in de Brabant Cloud te staan.

Foto: tijdens de opnames in Breda over de geschiedenis van Colonel Parker, samen met stadsgids Ellen.
 
 
Gepubliceerd: 20 januari 2017, 03:47
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - It's Midnight