magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Colonel Parker uit Breda werd Elvis' manager
 
Vandaag was er de documentaire Brabantse Helden op de zender Omroep Brabant. Elke week wordt er één figuur uitgelicht die belangrijk was voor de mensheid, muziek enz. De Nederlander Colonel Parker werd bekend dankzij zijn managementkwaliteiten en was meer dan twintig jaar de man achter Elvis Presley.

Duizenden boeken werden geschreven over Elvis, maar slechts een handvol focusten op de rol die Tom Parker speelde in het leven en de carrière van the King. Dit boek is in vele opzichten anders. Niet alleen gaat "The Travel Log – Op zoek naar Colonel Parker" op zoek naar de Nederlandse roots van ’s werelds beroemdste manager Tom Parker, bovendien behandelt het een wel heel apart deel uit het leven van die Colonel. Voor het eerst en aan de hand van unieke, nooit eerder vertoonde foto’s en documenten uit het familie-archief, wordt de reis die Ad van Kuijk - de Nederlandse broer van de Colonel - in 1961 ondernam naar Amerika, in beeld gebracht. Ad werd echter niet met open armen ontvangen. Zijn bezoek was niet meer dan alweer een slimme zet van de Colonel, die met deze reis een unieke kans zag om zijn Nederlandse familie voor eens en voor altijd te laten weten dat hun wegen gescheiden waren en – allerbelangrijkst – dat ze er best aan deden hem niet langer lastig te vallen. Ad keerde wellicht gedesillusioneerd weer terug naar Breda, niet zeker of hij zijn broer weer had teruggevonden dan wel voorgoed verloren was.

De foto’s en souvenirs aan deze reis werden in een foto-album gekleefd en verdwenen in de kast. Het boek werd officieel voorgesteld op 26 juni 2010, op de geboortedag van Colonel Tom Parker, in zijn geboortestad Breda.
 
 The Travel Log  
 
Gepubliceerd: 10 februari 2017, 22:23
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Big Boss Man