magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Black & White Night 30 IN VOORRAAD
 
Gisteren is de nieuwe DVD/BluRay van Roy Orbison geleverd. Vandaag is de officiële releasedatum van de '30th Anniversary'-uitgave van Roy Orbisons 'Black and White Night'.

De cd/dvd is geremasterd en wordt aangevuld met extra materiaal. Roy Orbison trad in 1987 op in Los Angeles met een supergroep gerenommeerde artiesten als begeleiders, aangevuld met onder andere Springsteen. Bruce deelde de microfoon met Roy op 'Oh, Pretty Woman' en 'Dream Baby (How Long Must I Dream)'.

Het optreden vond plaats op 30 september 1987 in de Coconut Grove, de nachtclub van het Ambassador Hotel in Los Angeles en het concert werd in zwart-wit opgenomen. Aan de zijde van Orbison speelden naast Springsteen onder anderen James Burton, T Bone Burnett, Jackson Browne, Bonnie Raitt, JD Souther, Elvis Costello en Tom Waits in de begeleidingsband.

De originele televisiespecial is opgepoetst en de tracklist is in de juiste volgorde gezet (zoals tijdens het concert gespeeld). De dvd en bluray zijn verder aangevuld met een tweede take van 'Oh, Pretty Woman' en vijf extra nummers die na de show werden opgenomen. Ook is er beeldmateriaal van een repetitie en een documentaire met interviews toegevoegd.

De televisiespecial 'Black and White Night' in 1987 en Roy Orbisons inductie in de Hall of Fame eerder in datzelfde jaar zorgde voor een opleving van zijn zangcarrière. Orbison maakte in 1988 deel uit van de supergroep The Traveling Wilburys (met Bob Dylan, Tom Petty, George Harrison en Jeff Lynne), maar een hartstilstand eind 1988 maakte abrupt een einde aan het leven van "The Big O".

 
 Black and White Night - BluRay/CD  
 Black & White Night DVD/CD  
 
Gepubliceerd: 24 februari 2017, 08:32
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Dixieland Delight