magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Rock-'n-rolllegende Chuck Berry overleden
 
De legendarische rock-'n-rollmuzikant Chuck Berry is overleden. Dat melden de media op gezag van de politie. Hij werd 90 jaar.

De zanger die gezien wordt als een van de grondleggers van de rock-'n-roll, werd zaterdagmiddag bewusteloos aangetroffen in St. Charles County, Missouri, aldus de politie.

Charles Edward Anderson Berry Sr, die ook "Crazy legs" wordt genoemd vanwege zijn legendarische danspasjes, werd geboren op 18 oktober 1926 in Saint Louis, Missouri. Al tijdens zijn kindertijd speelde hij jazzgitaar en hij trad later op in clubs terwijl hij ook als kapper werkte.

In 1955 nam hij zijn eerste nummer op "Maybellene", dat een grote hit werd, en het begin van zijn zeven decennia lange carrière inluidde. Daarop volgden nummers als "Thirty Days", "No money down", "Rock and Roll Music" en zijn bekendste hits "Roll over Beethoven" en "Johhny B Goode".

Tegen het einde van de jaren vijftig was hij enorm succesvol en werden zijn nummers overal gespeeld. Zijn lichte en universele thema's zoals liefde, auto's en het schoolleven spraken de jeugd aan, en hij zorgde ervoor dat een generatie blanke jongeren gefascineerd was door rockmuziek.

Door een veroordeling in 1961 en een gevangenisstraf van twee jaar voor zedenfeiten, kwam zijn carrière een tijdlang op een laag pitje te staan, ook omdat Europese groepen zoals The Beatles en The Rolling Stones hun intreden hadden gemaakt in de wereld van de rockmuziek. Het duurde nog tot de jaren zeventig vooraleer Berry weer grote successen boekte met "My Ding A Ling" (1972), wat hem talrijke concerten opleverde.

Hij ontving in 1984 een lifetime achievement Grammy en was een van de eersten die in 1986 een plekje kreeg in de Rock and Roll Hall of Fame.

In oktober, op zijn negentigste verjaardag, kondigde hij nog aan dat hij in 2017 een nieuw album ging uitbrengen. Het zou het eerste album worden dat hij uitbrengt in bijna veertig jaar.
 
 
Gepubliceerd: 19 maart 2017, 12:04
Bron: Knack / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - New Haven 76