magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis kocht Graceland zestig jaar geleden
 
Graceland is het landgoed van Elvis Presley in Memphis, Tennessee waar hij van 1957 tot aan zijn dood in 1977 woonde. Hij gaf al een voorschot op het huis op 16 maart, maar vandaag, zestig jaar geleden, kocht hij het huis voor 102.500 dollar. Aanvankelijk was het de bedoeling om enkel intrek te nemen met zijn ouders in het huis op het landgoed. Later hielden ook veel vrienden een slaapkamer bezet. Zijn vader (Vernon) verhuisde in de jaren zeventig naar een aangrenzend huis met zijn nieuwe vrouw Dee.

Na het Witte Huis in Washington D.C. is deze woning het meest bezochte woonhuis van de Verenigde Staten. In 1991 werd Graceland toegevoegd in het register van het National register of Historic Places. Op 27 maart 2006 werd het bovendien een National Historic Landmark. Graceland is vernoemd naar Grace Toof, dochter van de oprichter van SC Toof & Co, een commerciële drukkerij in Memphis. Het was Grace Toofs nichtje, Ruth Moore, die in 1939 samen met haar echtgenoot dr. Thomas Moore een Amerikaanse herenhuis bouwde in een “koloniale” stijl. Graceland bestaat uit drieëntwintig kamers, waaronder acht slaapkamers en badkamers. De badkamer waar het ontzielde lichaam van Elvis werd gevonden is pal boven de entree.

Elvis heeft na de aankoop van het landgoed aardig in de buidel getast. Er kwam een muur om het terrein, een zwembad, een tennisbaan en de beroemde “Jungle Room”, die beschikt over een overdekte waterval. De “Jungle Room” werd in februari en oktober 1976 omgebouwd tot een opnamestudio, waar Elvis bijna alle nummers opnam van zijn laatste twee albums: van Elvis Presley Boulevard Memphis Tennessee en Moody Blue.

Elvis liet de MeditationGarden bouwen om een plek te creëren waar hij rust kon hebben. Na zijn overlijden werd Elvis in de Meditation Garden begraven net als zijn ouders Gladys en Vernon, en zijn grootmoeder. Graceland werd officieel geopend voor het publiek op 7 juni 1982. Op Graceland kunnen de bezoekers alleen de begane grond bezichtigen. De bovenverdieping niet is opengesteld voor publiek. De slaapkamer en de badkamer van Elvis zien er nog precies zou uit, als ten tijde van zijn overlijden. Ondergoed, kousen, pyjama’s, truien en andere dingen liggen nog steeds in de lades van de kasten. In de badkamer hangen nog steeds handdoeken die Elvis gebruikt heeft.

Graceland ligt op vijftien minuten rijden vanaf het centrum van Memphis. Het trekt jaarlijks 700.000 bezoekers. Vanaf het bezoekerscentrum wordt u per bus langs de oprijlaan naar het huis gebracht voor een bezichtinging van de voorkamers, de Jungle Room, en de Meditation Garden waar Elvis en zijn familie ligt begraven. Aan de overkant van de straat kunt u een verzameling auto’s bezichtigen, en de andere musea in het nieuwe entertainmentcomplex 'Elvis Presley's Memphis'. Bovendien zijn Elvis’ privévliegtuigen, de Lisa Marie en de Hound Dog II, er te bewonderen.
 
 
Gepubliceerd: 25 maart 2017, 19:22
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - I Sing All Kinds