magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis' tegenspeelster uit Kid Galahad overleden
 
De Amerikaanse actrice Lola Albright is op 92-jarige leeftijd overleden. Albright charmeerde de filmkijker met haar zwoele stem in onder meer "Champion" met Kirk Douglas en de televisieserie "Peter Gunn". In de jaren 70 en 80 kreeg ze rollen in de televisieseries "Airwolf", "Kojak", "Colombo" en "Starsky and Hutch".

Hollywood rouwt om de dood van de 92-jarige actrice Lola Albright. De blonde actrice met de zwoele stem debuteerde in 1947 op het witte doek in "The unfinished dance". Twee jaar later brak ze door met haar rol aan de zijde van Kirk Douglas in "Champion".

In de jaren vijftig en zestig kreeg ze een twintigtal bijrollen aangeboden in vooral westerns. Maar de bekendste rollen van de actrice waren die in "Kid Galahad" aan de zijde van Elvis Presley en haar rol in de Franse film "Les félins" van René Clément met Jane Fonda en Alain Delon.

Eind de jaren 50 kreeg ze een rol in de populaire televisieserie "Peter Gunn", waarin ze van 1958 tot 1961 de vriendin van het titelpersonage vertolkte.

In de jaren 70 en 80 kreeg ze verschillende rollen aangeboden in bekende Amerikaanse televisieseries zoals "Kojak", "Starsky and Hutch", "Colombo" en "Airwolf". Lola Albright was drie keer getrouwd en kreeg geen kinderen.
 
 
Gepubliceerd: 25 maart 2017, 20:12
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - From Sunset to Vegas