magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Being Elvis nu ook in het Nederlands
 
Op 1 juni verschijnt het boek 'Being Elvis' van Ray Connolly in het Nederlands. Het voorwoord is van Peter Buwalda, en de paperback telt 464 pagina's. In de persmededeling die we van de uitgeverij ontvingen staat het volgende:

Elvis Presley was een fenomeen. Niet eerder had de wereld zoiets meegemaakt: een jongen met een gitaar, wiens portret in bijna elke tienerkamer kwam te hangen. Hij was een en al charme en sexappeal, weergaloos op het podium en zeer getalenteerd in de studio. Met zijn uitzonderlijke succes had hij zich vrij moeten voelen om te doen waar hij zelf zin in had. Maar hij was niet vrij. Opgezadeld met een levenslange onzekerheid en overgeleverd aan de intriges en grillen van zijn manager Colonel Tom Parker, wist hij zijn echte dromen nooit te realiseren.

Hij wou een serieuze filmacteur worden en een wereldwijde tournee opzetten, maar het kwam allemaal niet van de grond. Elvis Presley verkocht honderden miljoenen platen, had meer hits dan welke zanger dan ook, maar hij zat gevangen in zijn eigen zwakheden en de eenzaamheid van de roem.

Op 16 augustus is Elvis Presley 40 jaar overleden. Ray Connolly vertelt zijn levensverhaal. Connolly is journalist, schrijver en scenarist. Hij heeft in zijn carričre vele muzikale sterren en iconen uit de Sixties en Seventies geďnterviewd, onder wie The Beatles en Elvis Presley. Hij woont en werkt in Londen.
 
 
Gepubliceerd: 17 mei 2017, 15:50
Bron: WPG / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Frankie and Johnny