magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Bomvolle kerk met Elvis fans
 
Een bomvolle, uitpuilende kerk? Dat hoor je niet vaak meer. Toch is het rooms-katholieke godshuis in Monnickendam aan het Noordeinde vanavond tot de nok toe gevuld. Er klinken echter geen psalmen, maar liedjes van Elvis Presley. Op 16 augustus is het precies 40 jaar geleden dat de Amerikaanse zanger overleed.

120 mannen en vrouwen hebben de afgelopen maanden hard gestudeerd om zich het repertoire van de iconische zanger eigen te maken. Het resultaat is een selectie van 20 nummers die gisteravond door de kerk galmden.

De nummers worden ingeleid door Fred Omvlee, sinds jaren trouw ElvisMatters-lid, Elviskenner en dominee in de protestantse kerk. Bovendien is er in de Elviskapel, zoals de kerk voor vanavond gedoopt is, ook Elvis-wijwater verkrijgbaar.

"Het is duidelijk wat je moet doen om de kerk vol te krijgen", schrijft een vrouw onder een foto op Facebook waarop het halve dorp voor de kerk staat te wachten. "Wat een rij", spreekt ze haar verbazing uit. Een pastoor laat weten dat hij het ongepast vindt. "Absurd op deze locatie"
 
 
Gepubliceerd: 15 juli 2017, 11:35
Bron: NH Nieuws/ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot . - Fotograaf:  Fred Omvlee
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Let Yourself Go!