magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Tennessee Karate Institute heropent in augustus
 
Goed nieuws voor de Elvis fans! Het vroegere Tennessee Karate Institute, gelegen aan 1372 Overton Park Avenue in Memphis, heropent volgende maand.

Zoek naar 'Elvis' en 'The New Gladiators' documentaire op YouTube en bekijk de beelden uit het midden van de jaren zeventig waar Elvis in zijn witte Cadillac naar het 'TKI' gebouw rijd, de trap opgaat en karatekunsten demonstreert met wereldkampioen middengewicht Wereldkampioen kampioen Bill 'Superfoot' 'Wallace, Elvis bodyguard Red West en een paar anderen.

Wallace komt volgende maand terug naar Memphis, niet alleen voor de gebeurtenissen tijdens Elvis Week, maar ook voor de grote opening van het Tennessee Karate Institute. Elvis stierf in 1977, Wallace verliet Memphis snel voor zijn filmrollen en reisde wereldwijd als een vechtsportkampioen.

Begin 1974 vestigde Elvis' vriend en Kenpo Grand Master Ed Parker een nieuwe karate school in Memphis, bekend als het Tennessee Karate Institute (TKI). Red West, Elvis' bodyguard bestuurde de school en was hoofdinstructeur samen met de nationale kampioen Bill 'Superfoot' Wallace. Elvis was erg enthousiast over de nieuwe school, die op de bovenste verdieping van dit gebouw was gevestigd.

Op 4 juli 1974, net een paar dagen na het voltooien van een hectische 18-dagen durende tour (zijn derde van dat jaar), gaf Elvis hier een lange karate-demonstratie.
 
 
Gepubliceerd: 18 juli 2017, 08:02
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Wild In The Country