magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Bouke neemt op in legendarische Sun Studio in Memphis
 
De Nederlandse zanger Bouke is deze week in Memphis (USA) om op uitnodiging van Elvis Presley Enterprises een concert te verzorgen ter ere van het 40 jarig overlijden van Elvis, wat gisteren plaatsvond.

Bouke en zijn band maakte van hun aanwezigheid in Memphis gebruik om ook aantal nummers op te nemen in de legendarische Sun Studio. Het was op deze plaats waar Elvis werd ontdekt en zijn eerste single opnam. Ook vele andere artiesten namen hier hun muziek op, zoals bijvoorbeeld Johnny Cash, Carl Perkins, Roy Orbison en U2.

Het was niet eenvoudig om dit voor elkaar te krijgen omdat de studio voor het grootse deel in gebruik is als museum. Vele duizenden bezoekers bezoeken deze historische plaats in de muziekgeschiedenis waardoor er weinig mogelijkheden zijn voor een opnamesessie. Toch wilde de directie van Sun Studio graag meewerken met ElvisMatters om deze opnamesessie met Bouke mogelijk te maken.

De mensen van Sun Studio waren diep onder de indruk van de muzikale capaciteiten van Bouke. Voor Bouke was het een droom die uit kwam. 'Op exact dezelfde plaats te mogen staan waar Elvis zijn eerste single opnam en waar zoveel historie ligt is bijna niet te bevatten' aldus Bouke. 'Deze plaats ademt muziek en inspireert'. Naast een aantal klassiekers van Elvis, nam Bouke er ook eigen werk op.
 
 
Gepubliceerd: 15 augustus 2017, 00:06
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot . - Fotograaf:  Jeroen Vanderschoot
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - In Person