magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 A Boy From Tupelo is historisch document
 
Deze zomer verscheen de nieuwe budgetrelease 'A Boy From Tupelo'. Een aantal jaren geleden bracht Sony dit album al uit, en die exemplaren brengen tegenwoordig al meer dan 200 Euro op. Sony besliste om een budgetrelease te maken in 2017, om zo ook andere, én misschien wel nieuwe fans, kennis te laten maken met de opnames uit de beginperiode van Elvis' carrière.

Juist de songs die in 1953-1955 zijn opgenomen in de (later geworden beroemde) SUN studio’s zijn van uitstekende kwaliteit. De eigen betaalde sessie van 4 songs in de Memphis Studio’s van 4 songs (“My Happiness”, “That’s When Your Heartaches Begin”, “I’ll Never Stand In Your Way” en “It Wouldn’t Be The Same”) opent dit drieluik.

Naast de Sun Masters en latere RCA masters met remixen van het origineel vinden we de complete studiosessies met vele takes en variaties op de songs “Blue Moon”, “I Love You Because”, “When It Rains It Pours” en “I’m Left, Your’re Right, She gone”.

Het laatste deel van de drieluik bevat alle live en radio takes die Elvis ten tijde van deze recordings heeft gemaakt. Hier is de klasse van de man dan ook te horen, omdat het allemaal gemakkelijk live te hore wordt gebracht. Even uitgaande dat dit in een tijdsbeeld is, waarbij de pop muziek nog niet echt bestond, de elite van de radio opzij wordt gezet en dat het live allemaal met minimale middelen werd uitgevoerd. Het is meteen ook een document van historische waarde. Te koop via ShopElvisMatters.
 
 A Boy From Tupelo (3CD-set)  
 A Boy From Tupelo - The Sun Masters (LP)  
 
Gepubliceerd: 15 september 2017, 07:11
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Dixieland Delight