magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Vijf jaar geleden overleed John Wilkinson
 
Vijf jaar geleden, op 11 januari 2013, stond de Elviswereld stil. John R Wilkinson overleed op 67-jarige leeftijd in Springfield, Missouri.

Al op 9-jarige leeftijd begon John gitaar te spelen en ging naar een concert van Elvis Presley, die als openingsact optrad voor country legende Hank Snow. Hij vertelde Elvis dat hij waardeloos gitaar speelde en liet hem iets van zijn eigen werk horen. Elvis was gecharmeerd door Wilkinson en zei dat ze elkaar ooit wel weer eens zouden zien.

Op school startte hij een bandje, genaamd The Coachmen. Ze speelden hoofdzakelijk country muziek in de stijl die bekend was in zijn geboorteplaats. In 1964, na dat hij van school ging, verhuisde Wilkinson naar Los Angeles alwaar hij een bandje oprichtte. Halverwege 1968 had hij een aardige reputatie opgebouwd, en Elvis belde hem persoonlijk of hij misschien de nieuwe gitarist in zijn band wilde worden. De auditie verliep goed en John werd bandlid van wat uiteindelijk de TCB band zou worden. De daaropvolgende 9 jaar speelde hij meer dan 1200 keer live met Elvis tot en met de laatste show op 26 juni 1977.

In 1989 werd de gitarist door een beroerte getroffen, waardoor hij aan zijn linkerzijde verlamd raakte. Hij ging desondanks door met optreden en speelde veel van de songs uit zijn TCB tijd, alsmede eigen werk.

John Wilkinson was kind aan huis bij ElvisMatters, en vloog vele malen over om bij zijn vrienden en Elvisfans te zijn op onze evenementen. We missen hem nog steeds.. Rest in Peace Johnnie!
 
 
Gepubliceerd: 11 januari 2018, 21:21
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Jailhouse Rock Vol 1