magazine_cover
© 2007-2019 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Boekentip: Rebel With A Cause
 
De meest recente samenwerking tussen de Noorse Elvis-fanclub Flaming Star en het verzamelaarslabel FTD resulteerde in het nieuw thematische boek Rebel With A Cause. Het boek werd samengesteld en geschreven door David English en Pål Granlund en richt zich op de periode van 16 augustus tot 30 september 1956. Vele zeldzame foto's in het boek komen van de originele negatieven. De bonus-cd bevat Elvis Presley: Rock’n’Roll No. 2 - een album dat oorspronkelijk is uitgebracht door HMV in het

Verenigd Koninkrijk. Het bevat ook de vier nummers van Elvis' eerste optreden in The Ed Sullivan Show op 9 september 1956 en een opname uit de middagvoorstelling van 26 september in Tupelo, Mississippi.

Over het algemeen is het ontwerp van het boek prima. Er zijn enkele gevallen van foto’s die verspreid zijn over twee pagina’s. Maar de kwaliteit van de FTD-boeken staan hoog in het vaandel bij de vele Elvis-fans. Leuk detail is dat de bonus-cd qua lay-out dezelfde voor- en achterkant heeft als het boek.

Het is niet verrassend dat het boek chronologisch geschreven is en begint (na de introductie en enkele fantastische foto's) met Elvis’ aankomst in Los Angeles in 1956. Zijn verblijf in Hollywood, de soundtracksessies van Love Me Tender en het verhaal achter de film komen aan bod. De informatie was uiteraard al bekend... (lees meer in ons recentste ELVIS #61 magazine).
 
 Lees het volledige artikel in ELVIS #61. Word vandaag nog lid!  
 Bestel dit boek Rebel With A Cause via ShopElvisMatters  
 
Gepubliceerd: 02 juli 2018, 08:44
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - The Wonder Of You