magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Voorstelling Bouke at SUN in Eindhoven
 
Bouke brengt deze maand zijn nieuwste album 'Bouke at SUN' uit. De plaat is opgenomen in legendarische Sun Studio in Memphis. In deze studio, die in 1950 opende, nam Elvis Presley zijn allereerste single 'That’s All Right' op.

Andere artiesten die hier opnamen waren onder andere Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en Roy Orbison maar ook U2 nam hier een van hun belangrijkste albums op. De Emmenaar kreeg afgelopen jaar de mogelijkheid om één avond lang op te nemen op deze uniek plaats.

'Hier werd muziekgeschiedenis geschreven, het was een onvergetelijke ervaring om hier zelf te mogen opnemen', aldus Bouke. 'Deze plaats ademt rock ‘n roll.' Na een drukke dag met bezoekers uit de hele wereld werd de studio midden augustus vorig jaar vanaf zes uur ‘s avonds volledig vrij gemaakt voor Bouke en zijn band. Een avond lang stond de zanger op de plaats waar ooit Elvis en vele andere grootheden stonden. 'De sfeer die hier hangt is onbeschrijfelijk en dan te bedenken dat op deze plek de carrière van vele beroemde muzikanten is begonnen is bijna niet voor te stellen. Iedere muzikant droomt ervan om deze studio ooit te kunnen bezoeken, laat staan om hier op te mogen nemen.'

Mick Jagger

Onlangs was Rolling Stones-zanger Mick Jagger nog in Memphis en bracht samen met Jerry Lee Lewis een bezoek aan deze opnamestudio. ‘Samen met mijn band heb ik de avond gebruikt om een achttal songs op plaat te zetten. Uiteraard zijn we begonnen met 'That’s All Right', de eerste single van Elvis die hij hier opnam, daarnaast staan op de plaat nog een aantal prachtige Elvis songs als 'I Believe', 'Loving Arms', 'Can’t Help Falling In Love' en 'Guitar Man'. Maar ook 'Fire' van Bruce Springsteen en 'Great Balls of Fire' van Jerry Lee Lewis werden opgenomen.' Naast deze songs nam Bouke ook zijn eigen nieuwe single 'Kiss You All Night Long' in de Sun studio op, afkomstig van zijn album 'This Is Me'. 'De Sun studio heeft een uniek geluid en dat hebben wij ook terug laten komen op dit album', aldus Bouke.

Geel vinyl

Een album opgenomen in de Sun Studio, het kan dan ook niet anders dan dit album op vinyl uit te brengen. De opgenomen songs komen gewoonweg het mooiste tot hun recht op vinyl. Voor de eerste gelimiteerde persing werd gekozen voor geel vinyl, de kleur van de Sun Studio. Het album bevat een klaphoes om de fans ook nog een aantal mooie foto’s te kunnen tonen van de opnamesessie. Naast deze vinyluitgave zal het album ook op cd beschikbaar zijn. Op zaterdag 22 september wordt het album 'Bouke at SUN' voorgesteld aan het publiek tijdens de Viva Las Vegas Show in het Van der Valk Hotel in Eindhoven.
 
 Bouke at SUN: bestel de LP en/of CD  
 
Gepubliceerd: 22 september 2018, 08:07
Bron: Elvismatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Dinner At Eight