magazine_cover
© 2007-2019 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Drummer Hal Blaine overleden
 
De legendarische drummer Hal Blaine, vooral bekend van zijn werk met The Wrecking Crew, is op 90-jarige leeftijd overleden. Blaine speelde op talrijke hits van populaire artiesten, waaronder Nancy Sinatra, Jan and Dean, Elvis Presley, John Denver, en Steely Dan.

The Wrecking Crew was een bijnaam bedacht door drummer Hal Blaine voor een groep van studio- en sessiemuzikanten die anoniem in de jaren 1960 speelden op vele songs in Los Angeles, Californië. De kijkers zullen op een nieuwe manier kunnen kennismaken met wie er achter de muziek zat, en meerbepaald de sessiemuzikanten. Er zijn interviews met muzikanten en zangers die werkten in de muziekindustrie in die tijd.

De man was te horen op meer dan 150 Top 10 hits van diverse muzikanten, gaande van Frank Sinatra, Beach Boys tot Elvis. Samen met de hele Wrecking Crew werd hij als één van de eerste in de Musicians Hall of Fame and Museum in 2007 opgenomen. Volgens lijsten opgesteld door musicologen zou hij op maar liefst 35.000 nummers meespelen.

De bekendsten zijn ongetwijfeld Sinatra's "Strangers in the Night," Elvis Presley's "Viva Las Vegas" en "Return to Sender", Simon & Garfunkel's "Mrs. Robinson "en de Beach Boys "Good Vibrations". Rest in Peace!
 
 
Gepubliceerd: 11 maart 2019, 23:36
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - It Happened At The World's Fair