magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis’ transistorradio op veiling
 
Tony Prince, oprichter van het Britse radiostation United DJ’s, start vandaag een veiling van muziekmemorabilia om zijn radiostation financieel te helpen overleven. De voormalige deejay van Radio Caroline en Radio Luxembourg beschikt, zoals wel meer doorwinterde radiomensen, over een schat aan memorabilia.

Die komen nu boven water om het bijzondere radioproject wat meer armslag te geven. United DJ’s, the station of the stars, is een radiostation waar de deejays nog de volledige vrijheid krijgen om zelf hun muziek te kiezen uit de zeven ‘decades’ van de popmuziek. Enige voorwaarde is dat er minstens iets van nieuwe releases in het programma zit.

Op 28 januari start via Omega Auctions de veiling van ‘The Tony Prince Collection’. Voorlopig gaat het om 223 loten, waaronder nogal wat ‘speciallekes’. Zo is er een promotie-exemplaar van The Beatles eerste release ‘Love Me Do’, die voor het eerst werd uitgezonden op Radio Luxembourg. Tony erfde de single, die een spelfout ‘Paul McArtney’ bevat, toen hij en collega’s de opdracht kregen om de discotheek van het station ‘uit te kuisen’. Paul McCartney heeft nadien, op verzoek van Tony, de spelling van zijn naam op het label zelf verbeterd. Het plaatje staat momenteel al op 13.000 Britse Pond.

Andere items zijn onder andere de gouden transistorradio van Elvis – een geschenk van RCA aan The King – met het adres van zijn ranch op de achterkant. De transistorradio met op de voorkant de letters EAP staat momenteel op 1800 Britse Pond, exclusief 28,8 procent veilingkosten.
 
 
Gepubliceerd: 28 januari 2020, 06:07
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Polk Salad Annie