magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Memphis Mayhem over de muziekscene in Memphis, Tennessee
 
ECW Press kondigde deze week de release aan van het boek "Memphis Mayhem: A Story of the Music That Shook Up the World" van David A. Less. In het nieuwe boek leest men het verhaal over de culturele, sociologische en muzikale revolutie. Te beginnen met de gele koortsepidemieën van 1870 die onevenwichtigheid veroorzaakten toen rijke blanken hun geboorteplaats ontvluchtten. De lezer ontdekt onder meer W.C. Handy's codificatie van de blues in 1909 tot de komst van interraciale muziek halverwege de eeuw, de geboorte van punk en tot slot de groei van een muziekindustrie.

Het muzikale ecosysteem van de stad omvatte studio's, clubs, platenmaatschappijen, persfabrieken en platenzaken, en het produceerde een verrassend scala aan talent, waaronder Elvis Presley, B.B. King, Al Green, Otis Redding, Jerry Lee Lewis, Carla Thomas, Booker Little, Alex Chilton, Ann Peebles, Jim Dickinson, Furry Lewis, Sister Rosetta Tharpe en Justin Timberlake.

Het boek Memphis Mayhem is een provocerende kroniek van het vinden van een gemeenschappelijke basis door middel van muziek en het creëren van een ‘sound’ dat de wereld zou veranderen.
 
 
Gepubliceerd: 04 april 2020, 09:18
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Clambake